Pui la cuptor cu portocale si miere
Puiul la cuptor cu portocale si miere este o reteta potrivita pentru o zi de duminica cand iti doresti ceva special la masa de pranz.
Ingrediente:
- 6 pulpe de pui taiate jumatati sau 4-5 bucati de piept de pui taiate cat sa se patrunda repede;
- o ceasca de fresh de portocale;
- 2 lingurite de miere;
- 2-3 linguri ulei de masline;
- 2-3 catei de usturoi pisati;
- 1 lingurita de turmeric;
- o portocala taiata felii subtiri;
- o lingurita de praf de coriandru;
- o lingurita chimen macinat;
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
1. Pune bucatile de pui la marinat in sucul de portocale amestecat cu mierea, uleiul, chimenul, coriandrul, sarea, turmericul si usturoiul. Amesteca-le bine si lasa-le la frigider timp de o ora.
2. Incalzeste cuptorul. Pune bucatile de pui in tava si pe fiecare aseaza o felie de portocala. Stropeste bucatile de pui cu sucul in care s-au marinat. Lasa-le sa se faca vreo 45 de minute.
3. Serveste acest fel de mancare cu orez.
4. Orneaza cu ceapa verde sau ce verdeata iti place.
Pofta buna!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!