Puiul Piccata - probabil cel mai gustos pui pe care il vei gati vreodata

Aproape ca nu exista dieta care sa nu incurajeze consumul de piept de pui si asta pentru ca este o carne cu putine calorii, usor digerabila, satioasa si iti permite tot felul de combinatii. Nu intamplator exista atat de multe retete pe baza de piept de pui. Culoarea si gustul neutru ne permit sa ne jucam cu tot felul de arome si aranjamente in farfurie. Pana la urma, mancarea trebuie sa atraga si aspectual si nu doar sa incante papilele gustative. Sfatul meu este sa alegi carnea doar din surse sigure, unde stii ca nu este injectata cu hormoni, iar pasarile au fost hranite numai cu hrana bio. Desi pare imposibil, inca mai poti gasi astfel de locuri pentru a-ti cumpara cea mai sanatoasa carne.
 
Un alt avantaj pe care-l are pieptul de pui este ca se gateste foarte repede. Noi iti propunem azi o reteta atat de simpla si accesibila incat iti vei pierde din timp doar 30 de minute cu tot cu pregatirea ingredientelor necesare. Propunerea de astazi este puiul Piccata, care este o explozie de arome si culori. Oricine poate pune in practica reteta fara a avea talent in ale gastronomiei. 
 

Care sunt ingredientele pentru aceasta reteta?

 

Orice gospodina respectabila are in casa ingredientele necesare, iar daca nu, vei vedea ce accesibile sunt in magazine. Ai nevoie de:
 
  • 2 bucati mari de piept de pui dezosat
  • 110 ml smantana cu putine grasimi
  • 2 linguri de unt
  • 220 ml de supa de pui proaspata
  • 3 linguri de faina integrala
  • 2 linguri de rosii uscate si tocata
  • 2 linguri de vin alb
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de capere
  • Condimente si ierburi aromatice dupa preferinte
 
 
 
Pasii de gatire sunt urmatorii:
 
1.Pieptul de pui se taie in doua, transveral si apoi se bate doar putin cu ajutorul unui ciocan pentru snitele. Desi nu ai treaba cu prepararea snitelelor in aceasta reteta, tehnica te ajuta sa cresti fragezimea carnii.
 
2.Ai nevoie sa dai pieptul de pui batut putin prin faina si condimentele dorite, pentru ca te va ajuta la prepararea unui sos gros pe parcurs.
 
3.Ai nevoie de o tigaie neaderenta pe care sa o ungi cu putin unt si ulei de masline, iar in ea vei pune pieptul de pui la foc mediu pentru 3 minute cat sa capete o crusta subtire. Scoate apoi carnea si pune-o intr-o farfurie.
 
 
4.In aceiasi tigaie trebuie sa adaugi vinul alb, zeama de supa, caperele, rosiile uscate si restul ingredientelor si amesteca bine. Cand amestecul obtinut se injumatateste prin fierbere adauga iar pieptul de pui si lasa la foc mediu pentru 1-2 minute pentru intrepatrunderea aromelor. 
 
5.La final se decoreaza cu verdeturi, ierburi aromatice si condimente diverse.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
pui
pui Piccata
cel mai gustos pui
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare