Pulpe de pui cu smantana si ciuperci la cuptor

Iti place combinatia de pulpe de pui cu ciuperci? Azi iti recomandam pulpe de pui cu smantana si ciuperci la cuptor, un fel de mancare perfect in combinatie cu o mamaliga calda. Este o reteta perfecta pentru orice anotimp, usoara si satioasa!
 
Ingrediente:
 
- 4-5 pulpe de pui;
 
- o jumatate de caserola de ciuperci, taiate pe sferturi;
 
- un pahar de smantana;
 
- o jumatate de pahar de vin alb;
 
- o ceapa tocata marunt;
 
- 2-3 catei de usturoi pisati;
 
- 2-3 morcovi, taiati rondele;
 
- ulei;
 
- sare si piper;
 
- patrunjel.
 
Mod de preparare:
 
1. Amesteca smantana cu usturoiul si vinul.
 
2. Pune la calit intr-o tigaie in ulei ceapa, ciupercile, morcovii, ardeiul gras. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, adauga putina apa si pulpele de pui, lasa-le sa fiarba inabusit vreo 10-15 minute.
 
3. Pune intr-o tava toate ingredientele din tigaie, condimentate cu sare si piper, si baga-le la cuptor. Intoarce pulpele de pe o parte pe alta ca sa se rumeneasca bine. Ca sa se faca uniform, poti acoperi vasul cu folie de aluminiu.
 
4. Cu 10 minute inainte sa scoti tava din cuptor, presara peste toate ingredientele smantana amestecata cu usturoiul si vinul.

5. Cand mancarea este gata, orneaz-o cu patrunjel.
 
 
Pofta buna!
 
 
 
Tags:
pulpe de pui cu ciuperci
smantana
pulpe de pui la cuptor
retete pui
pui la cuptor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare