Quiche vegan - bun de consumat oricand

Ne-am indragostit de bucataria frantuzeasca pentru ca este sanatoasa si destul de versatila, asa ca astazi o sa va prezint o reteta delicioasa, la care puteti apela la micul dejun, pranz si cina fara probleme pentru silueta.
 
Este un tip de mancare care te duce cu gandul la un restaurant elegant, unde consumi doar mancaruri rafinate. Partea buna este ca iti poti personaliza reteta in functie de stilul alimentar pe care il ai. Daca tii dieta paleo, atunci renunta la crusta, daca esti vegan poti folosi tofu, iar pentru vegetarieni, oua.
 

Cum se prepara quiche vegan?

 
Este o reteta usoara, asa ca nu-ti trebuie calitati gastronomice deosebite. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 4 oua sau 400 grame de tofu – daca alegi varianta cu oua, bate-le intr-un bol si pune-le deoparte; la tofu trebuie sa scurgi lichidul bine si sa-l pui in blender ca sa obtii o pasta cremoasa si adauga apa doar daca este prea uscat
  • 1 cana de ciuperci feliate
  • ¼ cana branza Cheddar
  • ½ ardei rosu, tocat
  • ¼ cana de rosii fara seminte si coaja, tocate
  • 2 cani de spanac
  • ¾ cana de ceapa rosie, tocata
  • 2 linguri de ulei de masline sau de cocos
  • Sare si piper dupa gust
  • Sare de mare

 
*Ingredientele sunt pentru 6 portii de mancare. Prepararea umpluturii este usoara. Ai nevoie de o tigaie in care adaugi ingredientele la calit pentru 5-8 minute, daca alegi tofu acesta se pune la urma si se gateste 5 minute, iar daca vrei sa folosesti oua, toarna in compozitie bolul cu oua batute si adauga branza, sos iute si sare. Compozitia obtinuta se pune la cuptor, in tava cu crusta de mei si se lasa 15-20 de minute la o temperatura de 170 de grade Celsius. Este gata cand compozitia devine destul de ferma in mijloc. Pentru o crusta fina, poti pune tava pe raftul cel mai de sus din cuptor si se lasa 2 minute.
 
Pentru crusta ai nevoie de:
  • 1 cana de mei ( inmuiat 2-4 ore)
  • 1 lingura de ulei de cocos
  • 2 cani de apa
 
Crusta se gateste intr-un vas cu apa in care pui meiul la fiert pentru 15-20 de minute pana devine moale, iar cand se raceste putin pune-l intr-un cuptor preincalzit la 175 de grade Celsius intr-o tava de 22 de cm si intinde-l pe fund si pe margini. Ai grija ca tava sa fie unsa cu putin ulei de masline. Crusta trebuie sa aiba o grosime de 0,5 cm.
 
Pare complicat, dar daca iei pasii pe rand o sa vezi ca nu este chiar asa. La final nu uita sa feliezi abia dupa ce se raceste.
 
 
Pofta buna!
 
 
 
 
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare