Rasul, benefic pentru sanatate

Rasul este benefic pentru sanatate! Rasul este un dar de care nu profitam cat ar trebui. O repriza de ras sanatos te poate face sa te simti instantaneu, mai bine, dar iti aduce beneficii importante si pe termen lung. Deci sa radem! In fiecare zi, indiferent cat de multe sunt problemele si grijile pe care le avem. Merita si nu costa nimic! Si, foarte important, povestea cu rasul ingrasa, este doar o poveste. Este exact pe dos: slabesti daca razi!

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Rasul este benefic pentru sanate. Un studiu recent a adaugat la lista cu beneficii si pe aceea ca, o repreiza sanatoasa de ras, poate functiona ca un medicament care energizeaza si stimuleaza activitatea endocrina.

Teste, analize, studii au dovedit ca rasul poate regla nivelul tensunii arteriale, in paralel cu cresterea fluxului sangvin si o mai buna oxigenare a tesuturilor. Rasul oxigeneaza sangele pentru ca prespune inspiratii profunde, ceea ce curata si primeneste aerul rezidual din plamani.

Te doare burta cand razi mult? Este semnul ca diafragma ta a facut o benefica repriza de fitness. In plus, cateva minute de ras sanatos sunt echivalente cu vreo zece abdomene temeinic facute si cu mobilizarea musculaturii spatelui. La toate acestea se adauga un masaj facial.

Cateva minute de ras scad nivelul hormonilor stresului - adrenalina si cortizon si stimuleaza secretia de celule limfatice, dar pe langa asta desfunda caile respiratorii si cresc cantitatea aerului inspirat. Rasul, este benefic pentru sanatate si pentru ca stimuleaza activitatea cardiaca si tonifica muschiul cardiac.

Rasul are cateva efecte surpinzatoare asupra creierului. Creste starea de alerta, creativitatea si capacitatea de memorare. Munca de creatie si rasul produc o stimulare similara la nivelul cortexului, cu beneficiul ca rasul stimuleaza mult mai repede cortexul. Ceva amuzat pune imediat in atentie creierul, stimuland ambele emisfere. Exista chiar si un reflex care te face sa zambesti, atunci cand cortexul apreciaza ceva ca fiind o gluma, sau ceva vesel, scrie Care2.

Ai ras azi? Foarte bine! Rasul este benefic penru sanatate!

 

Tags:
rasul benefic pentru sanate
metabolism
stres
sistem cardiovascular
calorii
fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare