Razi din inima

Cand ai facut ultima oara ceva pentru tine si cand ai ras ? Suntem atat de buni in a ne pierde in chestiunile cotidiene incat intram, la un anumit moment, intr-un semiautomatism. Punem familia deasupra nevoilor noastre si ajungem sa credem ca da, ne face placere sa gatim, sa facem curat, sa avem grija de familie si sa mergem cu abnegatie la munca.

Cand mai avem timp pentru noi ? Primul pas pe care il poti face este sa razi din inima, asa doar ca sa te simti tu mai bine. Pentru ca uneori pare destul de dificil sa te mobilizezi asa dintr-o data, am gasit mai multe motive care sa iti aduca zambetul pe buze.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Uita-te la o comedie

 

O metoda mai facila nu exista. Alege un film pe care vrei sa il vezi tu, nu altcineva. Ai grija sa fie o comedie buna si savureaz-o de la inceput pana la sfarsit. Razi din inima pentru ca nu iti ajuta doar psihicul ci si fizicul. Studiile efectuate la Universitatea Maryland au demonstrate ca rasul iti mentine arterele sanatoase.

 

Fa ceva inedit

 

Arunca-te in ceva ce n-ai mai facut pana acum. Expertii citati de Prevention.com sustin ca atunci cand facem ceva nou creierul secreta dopamina, un hormone care creste nivelul de satisfactie. Invata ceva nou, da-te cu bicicleta sau cu placa. Incearca sa mergi la echitatie sau ia cursuri de dans. Orice e nou merita incercat.  

 


Mergi la piscina

 

Plonjeaza in apa si destinde-te cu 40 de bazine. E un loc in care esti doar tu cu tine. Te vei simti energizata si daca inoti timp de jumatate de ora, vei reusi sa pierzi 340 de calorii.

 

Acorda-ti timp pentru tine

 

Cat timp a trecut de cand nu ai mai stat singura ? E foarte important sa o faci. Doar asa poti afla care sunt lucrurile care iti plac si care nu. Incearca sa petreci o ora singura. Inchide usa si fa ce iti trece prin cap. Care ar fi primul lucru la care te gandesti?  Hai, razi din inima.

 

Joaca-te cu animalul de companie

 

Cu al tau, daca ai asa ceva. Cu al altora in caz ca nu ai tu. Studiile arata ca interactiunea cu animalele contracareaza stresul si sa nu imi spui acum ca duci o viata relaxata. Ai si alte motive care te fac sa razi din inima? Abia asteptam sa le auzim.

 

Tags:
Razi din inima
ras
comedie
dopamina
stres
antidot pentru stres
relaxare
yoga
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Cele mai bune sfaturi pentru gestionarea stresului Motivatie

    Cele mai bune sfaturi pentru gestionarea stresului

    16.05.2019

    Nu putem afirma ca exista si persoane care nu sunt stresate deloc si totusi pare sa le mearga ca pe roate ca un lucru firesc, parand ca nu depun prea mult efort in acest sens. Realitatea este ca...

    mai mult
  • Scapa de stres prin alimentatie Motivatie

    Scapa de stres prin alimentatie

    31.01.2019

    Nu crezi ca in jurul tau auzi din ce in ce mai putine persoane vorbind despre relaxare, fericire sau activitati realizate fara stres? Se pare ca stresul a acaparat viata tuturor, iar daca te...

    mai mult
  • De ce mancam pe fond de stres? Iata solutiile! Experiente

    De ce mancam pe fond de stres? Iata solutiile!

    29.01.2018

    Multe persoane ajung obeze si cu mari probleme de sanatate din cauza acestui obicei nociv si din pacate, isi dau seama cand este mult prea tarziu. Obezitatea nu este doar o problema estetica, ci...

    mai mult
  • Slabitul in aer Fitness

    Slabitul in aer

    02.10.2017

    DA, se poate! Nu este o gluma de prost gust. Este vorba despre yoga in aer sau aerial yoga. A starnit o intreaga nebunie in salile de fitness, intrucat atat femei cat si barbati se inghesuie sa...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare