Recapata-ti silueta dupa sarbatori!

Cum sa facem sa scapam de kilogramele acumulate de sarbatori?

Cred ca esti la curent cu faptul ca multe diete drastice au efecte secundare, nu-i asa? Nu mai bine ai incerca varianta la care noi ne-am gandit? Ce zici, te tenteaza? Dar, hai mai bine sa vedem despre ce este vorba. Dieta este conceputa de nutritionistul Angela Dowden si este un program derulat pe o perioada de trei saptamani. Obiectivul este fixat inca de la bun inceput: pierderea in greutate. Regimul te va ajuta sa-ti iei adio de la patru kilograme.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ce este dieta dupa sarbatori?
Premisa regimului este fixarea unui numar anume de calorii. Nu se vor consuma mai mult de 1250 de calorii pe zi. Se vor servi mancaruri bogate in fibre pentru a-ti crea senzatia de satietate, stomac plin pentru mai mult timp, dar si pentru asigurarea nivelului optim de energie. Nu trebuie sa te ingrijoreze numarul prea mic de calorii. De fapt acest lucru te va ajuta sa slabesti intre trei si patru kilograme in decursul primei saptamani, dupa care alte doua sau trei la o saptamana dupa. Autoarea dietei s-a decis asupra mancarurilor cu un index glicemic mic, care elibereaza zaharul din organism mult mai lent, astfel iti vei simti stomacul plin timp indelungat si nu iti vei dori sa servesti gustari. Care reprezentanta a sexului frumos nu si-ar dori sa piarda o dimensiune in talie in numai trei saptamani? In plus, poti urma dieta de fiecare data cand iti propui sa slabesti cateva kilograme, dovedindu-se alternativa perfecta in orice situatie de criza.

 

Principiile dietei dupa sarbatori
Astfel zilnic vei servi: un mic dejun, un pranz si o cina. Variantele pe baza de legume le poti bifa pe lista ta cu V. Vegetarienii ar trebui sa aleaga branza fara proteine animale si iaurt care sa nu contina gelatina.
Hidratarea este esentiala. Asa ca poti bea intre sase si opt pahare de lichide pe zi. Ideal ar fi sa consumi apa, dar ceaiul, cafeaua si sucurile nu sunt eliminate de pe lista.
Este indicat sa consumi 275 de ml de lapte pe care il poti adauga in ceai sau in cafea sau il poti consuma simplu. Daca tot te simti flamand poti servi legume proaspete sau fierte (fara cartofi de orice fel chiar si dulci) impreuna cu o salata verde peste care poti turna suc de lamaie sau ulei balsamic, un bol cu fructe proaspete (capsuni) sau pepene rosu.

 

Tags:
fibre
index glicemic mic
legume
lichide
fructe
dieta dupa sarbatori
revelion
kilograme in plus
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • urjan petruta
    1. urjan petruta 08.01.2009 14:08

    nu am inteles ce trebuie sa maninc da-ti un indiciu da-ti un exemplu de unde stiu eu cate calorii contin alimentele

  • Alexandra
    2. Alexandra 08.01.2009 18:12

    Trebuie sa mananci multe legume (pentru ca au putine calorii si te satura repede),carne slaba(pentru proteine),peste(pentru grasimi benefice) si fructe.De asemenea,trebuie sa te hidratezi.Nu manca paste sau orice contine faina,cartofi(nici macar fierti,indice glicemic mare,poti cauta pe internet un tabel cu indice glicemic si alege legumele si alimentele cu IG mic),mezeluri,patiserie,in fine alimente foarte prelucrate.

  • Alexandra
    3. Alexandra 08.01.2009 18:16

    De unde stii cate calorii are fiecare aliment?Mai mult decat atat,poti sa stii ce contine un aliment...cate proteine,cate lipide,cati carbohidrati,cate calorii. Uita-te pe eticheta produsului(in ziua de azi maj au informatiile nutritionale trecute acolo) sau cauta pe internet.Sunt sute de site-uri care iti ofera aceste informatii.Exista chiar site-uri care iti calculeaza direct tot ce ai mancat in ziua respectiva,trebuie doar sa adaugi alimentele.Nu stiu daca am voie sa iti zic unul,dar da search pe google la cuvantul calorii si o sa iti apara primul unul foarte interesant,din cate stiu.Sper ca ti-am fost de folos.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare