Remedii eficiente pentru oboseala

Afectiuni 17.08.2011 Otilia Ignat

Oboseala este efectul rutinei, al programului dezordonat, al eforturilor pe care le facem in fiecare zi. Sa adaugam la cauze si micile (mari) greseli pe care le facem in fiecare zi, de la a sari peste micul dejun, pana la adormi in fata televizorului. Pentru toti cei se simt vizati avem remedii eficiente pentru oboseala. Si nu uita ca oboseala este una din cauzele care aduc kilograme in plus.

Trupul tau este singurul pe care il ai! Eficienta ta, munca ta, bucuria de a trai depind de potentialul organismului tau, deci se cuvine sa ai grija de tine! Pentru ca viata este frumoasa si merita traita in foma maxima, ai nevoie de energie. Un plus de tonus vine si din remediile pentru oboseala.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mananca dimineata o portie de cereale. Un mic dejun bogat in fibre este o cale foarte buna de a tine la distanta oboseala, pe tot parcursul zilei. Studiile au dovedit ca persoanele care consuma constant cereale sunt mai putin predispuse la oboseala, depresie si au functii cognitive mai bune. Fibrele ajuta la incetinirea absorbtiei hranei in stomac, fapt ce iti sustine nivelul zaharului din sange constant, evitand extremele periculoase.

Bea cafea, dar in cescute mici. Bea cafea putin si des. Expertii spun ca nu este prea bine sa bei cafeina in exces, dar daca te numeri printre personele dependente de aceasta, incerca macar sa nu bei prea multa dintr-o data. Cel mai bine este sa bei cafea in portii mici si mai dese, daca ai nevoie, pentru ca aceasta sa te tina in forma toata ziua, fara sa exista riscul excesului de cafeina.

Mananca putin si des. Ideal este un plan alimentar alcatuit din trei mese principale pe zi si cateva gustari, acest lucru ajutandu-te de asemenea sa ai o cantitate de zahar constanta in sange. Nu este bine sa treaca mai mult de trei ore fara sa consumi ceva, caci corpul va obosi si apoi vei vrea sa mananci mai mult decat este nevoie.

Tine o planta la birou: cercetatorii au descoperit ca persoanele care au o planta pe birou sau care sunt inconjurate de verdeata se simt mai bine si mai pline de energie decat restul.

Bea apa: jumatate dintre persoanele care ajung in cabinetul doctorului pe motiv de extenuare sunt, de fapt, deshidratate, si de aceea se simt tot timpul obosite si lipsite de vlaga. In plus, pot aparea probleme de memorie si concentrare. Bea cate un pahar de apa in fiecare ora, nu doar cand simti ca ti se face foarte sete.

O scurta plimbare te poate inviora pentru cateva ore bune, pentru ca aceasta pune in miscare tot organismul, inclusiv fluidele din organism ceea ce te energizeaza pentru multa vreme. Un studiu a dovedit ca 70 de minute de miscare pe saptamana sunt o sursa de energie.

Ia-ti la pachet exact ceea ce ii pui in pachet si copilului tau. Un sandvis cu unt de arahide, care contine magneziu, si o banana, plina de potasiu. In plus, fructe, vegetale, nuci si seminte. Toate acestea sunt gustari ideale.

Asculta muzica in timp ce lucrezi. Productivitatea ta o sa creasca cu cel putin zece la suta, te vei simti mai bine si te vei putea concentra mai usor. Muzica este singurul dorg absolut inofensiv!

Consuma alimente bogate in iod. Vei avea o stare de spirit buna, nu vor exista probleme de greutate si nu vei mai fi la fel de obosit, scrie Prevention.

Aplicate in fiecare zi, vei vedea pe propria ta piele cat de utile sunt aceste remedii eficiente pentru oboseala.

Tags:
remedii eficiente pentru oboseala
oboseala
alimentatie sanatoasa
cafea
dieta
calorii
cafea
cafeina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare