Remedii naturale pentru incontinenta urinara

Afectiuni 13.07.2016 Livia Caled

Cand musculatura pelvina isi pierde elasticitatea, apare incontinenta urinara, o afectiune care presupune pierderea neintentionata a urinei. Aceste momente de pierdere a urinei apar cel mai des in timpul efortului fizic, sariturilor, stranutului, dar si in timpul rasului. Desi nu este o afectiune care sa ameninte sanatatea, ea este foarte inconfortabila, mai ales ca poate afecta viata sexuala si, in general, calitatea vietii. Cat de vesela sa fii cand stii ca nu-ti poti controla prea bine momentele in care urinezi?

Incontinenta urinara are tot felul de cauze: infectiile urinare repetate, nasterea naturala cu travaliu prelungit, menopauza, diverse afectiuni neurologice. Mai multe studii au aratat ca incontinenta urinara apare mai des la persoanele care sufera de depresie, anxietate, deficit de atentie, sindromul colonului iritabil sau care au frecvent infectii urinare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum controlezi incontinenta urinara?

Stabileste-ti un obicei din a urina o data la 3 ore

Ca sa eviti momentele de incontinenta, mergi la baie o data la 3 ore, indiferent daca simti sau nu nevoia sa urinezi. Cand mergi la baie regulat, vezica n-o sa ajunga niciodata atat de plina si o sa te salveze de momentele neplacute. 

Evita cofeina

Deoarece cofeina este un diuretic si determina organismul sa produca mai multa urina, este mai bine sa o eviti. Un alt dezavantaj al cofeinei este ca ea contribuie la iritarea vezicii urinare. In general, alimentele diuretice sunt recomandate in afectiunile renale, insa, nu si cele care contin compusi iritanti pentru vezica urinara. Colorantii si indulcitorii artificiali trebuie si ei evitati deoarece irita vezica urinara.

Fa exercitii Kegel

Aceste exercitii ajuta la intarirea muschilor care retin urina. Niste muschi puternici in aceasta zona te vor ajuta sa eviti incontinenta urinara si sa ai o viata sexuala mai buna. Aceste exercitii presupun sa incordezi muschii din zona pelvisului pentru cateva secunde dupa care sa ii relaxezi si tot asa, de cateva ori. Repeta acest exercitiu de 5 ori pe zi in sesiuni de cate 10 miscari. 

Scapa de burta

Se pare ca grasimea abdominala pune presiune pe vezica si pe muschii din zona pelvisului, carora le reduce elasticitatea. Cu cat iti mentii un program riguros de exercitii zilnice, cu atat corpul tau va fi mai tonifiat si vei reusi sa eviti tot felul de afectiuni, una dintre ele fiind incontinenta urinara.

Consuma alimente bogate in magneziu

O serie de studii au aratat ca magneziul remediaza considerabil incontinenta urinara. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci in dieta ta cat mai multe alimente bogate in magneziu (banane, seminte de dovleac, unt de arahide, orez brun, nuci s.a.) sau sa iei suplimente de vitamine si minerale.

Daca nimic nu functioneaza, incontinenta urinara poate fi tratata chirurgical printr-o procedura destul de simpla, prin montarea unor proteze. Detalii mai multe aici.

Citeste si Remedii naturiste pentru infectiile urinare.

 

Tags:
incontinenta urinara
remedii naturale
exercitii kegel
vezica urinara afectiuni
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare