Remediile naturale la indemana

Afectiuni 10.10.2010 Otilia Ignat

Yahoo lifestyle baga mana in foc pentru calitatile acestor cinci remedii naturale cu „diploma”.

Gimbirul taie greata
Gimbirul este un condiment perfect. Este folosit in cofetarie si la prepararea mancarurilor. Biscutii cu ghimbir, berea de ghimbir sunt recunoscute pentru  proprietatile lor medicinale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetarile au dovedit ca combinatiile de substante din ghimbir taie greturile si varsaturile, inclusiv pe cele din sarcina, atenueaza in mare masura raul de masina, fara niciun fel de efecte secundare. Este eficient inclusiv in greata produsa de chimioterapie sau dupa o interventie chirurgicala. Se administreaza simplu sau in preparate clasice.

Usturoiul scade tensiunea arteriala
Poti avea tendita de al evita (desi mirosul trece cu un pahar de lapte), din cauza mirosului, dar foarte rau faci. Usturoiul este folosit ca remediu natural de mii de ani.
Este dovedit ca scade tensiunea arteriala la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. In plus consumul constant de usturoi, doi-trei catei pe zi reduce nivelul de colesterol din sange.

Impreuna cele doua efecte determina incetinirea procesului de dezvoltare al arterosclerozei - rigidizarea arterelor, prima cauza a bolilor de inima si a accidentelor vasculare cerebrale.

Soia scade colesterolul
Soia este considerat un aliment de dieta din Asia si este din ce in ce mai populara si in restul lumii. Soia este foarte bogata in proteine si contin izoflavone, care sunt compusi similari cu estrogenul, hormonul feminin. Oamenii de stiinta sunt din ce in ce mai inclinati sa creada ca soia este capabila sa reduca enervantele bufeur ale femeilor dupa menopauza.

In plus, consumul de soia, zi de zi reduce usor nivelul de LDD – adica colesterolul rau.

Uleiul de menta
Menta este larg raspandita in Europa si este folosit pentru a aroma alimentelor, precum si ca planta medicinala extrem de eficienta. Uleiul de menta este, de asemenea, foarte eficient in tratarea si ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil. In plus uleiul de menta amelioreaza indigestile.

Sucul de merisor previne infectii tractului urinar
Un adevarat mix de vitamine sucul de merisor este un adevarat medicament pentru combaterea si vindecarea problemelor legate de infectii ale tractului urinar, infectii ale tractului digestiv dar si in ameliorarea tulburarilor de natura infectioasa ale stomacului si ficatului. Sucul de merisor este activ inclusiv impotriva bacteriei E-coli si Heliobacter pylori, responsabila de apartita ulcerului.

Nu in ultimul rand sucul de merisor este capabil sa indeparteze placa dentara.

Afla aici cateva remedii naturale pentru raceala.

 

Tags:
ghimbir
menta
soia
remedii naturale
lapte
viata sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare