Remodeleaza-ti trupul in sase zile!

Din capul locului trebuie sa stii ca pentru a obtine rezultate strategia ta de a slabi trebuie sa fie adaptata metabolismului tau. Dieta care iti poate remodela trupul este bazata pe consumul de alimente care cresc rata metabolismul si te vor ajuta sa arzi caloriile mai repede.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Astfel, sunt obligatorii cinci sau sase mese pe zi, de-a lungul celor sase zile de dieta, iar aceasta este o regula pe care trebuie sa o respecti si dupa ce trec cele sase zile, pentru ca rezultatele sa se consolideze.

A doua regula cere ca in fiecare zi sa faci exercitii, cel putin 15-30 de minute. Exercitiile trebuie sa fie intense si sa alterneze diferite grupe de muschi.

Principiile dietei sunt: consumul de alimente cu putine calorii, dar cu un continut proteic mare. Prin asta ne referim la: oua si mai ales albus de ou, peste, legume si unele fructe.  Portiile trebuie sa fie mici si sa nu contina mai mult de doua alimente.
Alimentele integrale, care contin carbohidrati buni pentru organism (de exemplu: fasole sunt permise si incluse in dieta). Monotonia alimentara si portiile mici mentin o rata mare a metabolismului.

Sunt permise: merele, citricele, fructele de padure si in general fructelecare au putin zahar.

Preferate sunt legumele verzi: fasolea verde, varza, broccoli si spanacul. Poti fi mancate cantitati mai mari, acestea avand o valoare calorica foarte mica. Limiteaza grasimile animale. Ai voie cel mult doua linguri de ulei pe zi.

Sunt necesare 12 pahare mici de apa pe zi, ceea ce ajuta la ridicarea nivelului metabolismului bazal. Renunta la zahar si sare! Complet!

Dieta nu trebuie sa depaseasca 1400 de calorii zilnic. In doua-trei zile poti ajunge la 1200 de calorii, fara ca foamea sa fie sacitoare, tocmai pentru ca se mobilizeaza depozitele adipoase.

Dimineata variaza intre cereale, lactate degresate, oua fierte si un fruct. La pranz alege legume si carne, seara legume si oua, sau legume si un aliment care aduce carbohidrati. Gustarile inseamna fructe si o sursa de proteine: cereale, fasole boabe, cateva nuci, migdale sau branza de vaci. Mereu cate doua alimente la o masa.

Revenirea la normal se face treptat pe parcursul unei saptamani. Miscarea fizica ramane in program dar si regula celor doua alimente la o masa, dar poti creste cantitatile si poti adauga alte alimente.

Tags:
oua
peste
legume
fructe
dieta pentru scaderea in greutate
dieta
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
7 Comentarii
  • Cristina Baboi
    1. Cristina Baboi 06.02.2009 09:06

    Da, foarte interesant. O sa tin cont de aceste sfaturi pretioase si o sa va anunt cat ekg am dat jos. Multumesc.

  • IOANA VEZEANU
    2. IOANA VEZEANU 06.08.2009 14:09

    DRAGA CRISTINA BABOI VREAU IDIUL TAU PENTRU MAI MULTE SFATURI EU SUNT DOCTORITA SI AS VREA SA TE AJUT CU MAI MULTE SFATURI DECAT CELE DE PE INTERNET TE ROG CONTACTEAZAMA PE NUMARUL DE TELEFON 0764283046

  • muntean aurora
    3. muntean aurora 08.08.2009 17:58

    ce pot sa spun este ca am 18 ani si am 60 kg chiar as putea sa slabesc cu aceasta dieta?

  • mada
    4. mada 09.08.2009 16:55

    eu nu ti-as recomanda sa tii dieta de la varsta acesta. in plus, tu esti in crestere. Si 60 de kilograme la ce inaltime? Eu te sfatuiesc sa sa mananci sanatos(lactate, fructe , legume, carne slaba de pui, de peste, de vita, cereale integrale, grasimi sanatoase din categiria uleiurilor vegeale, sa bei 2 litrii de lichide si nu ma refer la sucuri dulci, ci la apa plata, ceaiuri si sucuri naturale din fructe ori legume, legumele le poti servi crude sau foarte putin gatite, ideal in salate, eu iti recomand sa consumi zilnic fructe si legume, iar legumele le poti servi la pranz si seara sub forma de salata, tot la prans si cina poti servi o friptura din carne slaba, dar nu prajita ci la cuptor sau gratar)cat mai variat si sa faci mult sport. Fiind adolescenta ai probabil tendinta sa consumi bauturi carbogazose si mancare fast-food, va trebuie sa renunti la toate acestea si la dulciuri.Dulciurile din comert le poti inlocui cu fructele, sucurile naturale din fructe sau prajiturile facute in casa(din faina integrala). Sa nu sari peste mese, nu te ajuta sa slabesti, dimpotriva, vei recupera mai tarziu. Nu te infometa, daca de fel iti place sa mananci nu trebuie decat sa faci alegerile corecte si sa reduci portiile, daca stii ca gresesti la acest capitol. Cand spun de alegeri corecte, spun sa nu mananci in fast-food-uri sa mananci mancare gatita, sa nu mananci pe furis si nu in ultimul rand sa nu mai servesti nicio gustare dupa cina. Iti spuneam ca esti in crestere si nu cred ca este momentul unei diete, daca este asa o problema mare, cu toate ca nu ai zis si ce inaltime ai, eu zic sa pui accent pe sport si pur si simplu sa mananci, moderat si sanatos.

  • anca
    5. anca 23.08.2009 21:20

    fiica mea are 11 ani si nu stiu cum sa o fac sa slabeasca are 55 de kg am fost cu ea la doctor si mea zis ca ar trebui sa o pun la dieta dar nu stiu ce fel de dieta este potrivita pentru ea.

  • mada
    6. mada 24.08.2009 17:45

    ar trebui sa manance cat mai sanatos si sa faca mult sport. in plus este posibil ca daca acum slabeste si fiind in perioada de crestere, ca mai tarziu sa se ingrase. S-ar putea ca unele diete sa nu fie adaptate nevoilor celor mici, adica exista riscul sa nu le ofere suficienti nutrienti. Eu zic ca mai degraba sa manance echilibrat si sanatos. daca medicul a zis ca trebuie sa tina dieta, atunci ar trebui sa-l rugati, daca vrea sa-i faca celei mici un plan de dieta, adica macar sa faca unele sugestii in privinta alimentelor recomandate. Sa ia suplimente nutritive, sa faca mult sport(tenis, inot, lectii de dans, basket, volei, exercitii la o sala de gimnastica). O alimentatie echilibrata)care sa contina si cereale, lactate sarace in grasimi, carne alaba slaba, fructe, legume si grasimi sanatoase), corelata cu exercitii de sport de cateva ori pe saptamana(nu mult avand in vedere ca nu are rezistenta unui adult). Daca mananca multe dulciuri(inclusiv bauturi dulci), prajeli si produse de fast-food, ar trebuis a renunte la ele. va consuma in schimb mai multe fructe si legume. fructele si legumele nu ingrasa, au vitamine si minerale si daca sunt gatite mai putin(adica fara sa fie calite) sunt mult mai sanatoase. Sa abea multa apa. In randul copiiilor aceste reguli sunt mai greu de respectat pentru ca la ei tot timpul sunt tentatii, fie o punga de chipsuri, o inghetata cu multa ciocolata ori un pahar mare de cola si cate si mai cate. Are nevoie sa i ze explice pe intelesul ei de ce trebuie sa slabeasca(daca trebuie intr-adevar!) si apoi sa se convinga si ea. Nu trebuie fortata pentru ca nu se ajunge nicaieri asa. eventual ca medicul care i-a zis ca trebuie sa tina dieta sa discute in particular cu ea. insa cheia la problema celei mici o reprezinta cateva ore pe saptamana de sport si o alimentatie sanatoasa si echilibrata(cu alimente din toate grupele si portii rezonabile, dupa principiul a 3 mese pe zi si 2 gustari).

  • Roxana
    7. Roxana 19.07.2013 12:50

    Buna , am 22 ani si 1.70 si am 90 km am incercat dieta cu grefuit si nu am vazut nici un rezultat ce asi putea face ?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare