Renunta la fumat

De-a lungul anilor am auzit de tot felul de metode de a renunta la fumat. E suficient sa intrati intr-o farmacie si veti gasi un raion special cu produse care promit ca va ajuta sa va lasati de fumat. Guma care te ajuta sa scapi de dependenta, plasturi cu nicotina si chiar tigari electronice care sa te ajute sa scapi mai repede de tic.

Ce-ar fi sa incerci niste metode naturale care te ajuta sa nu mai pui tigara in gura ? Care este secretul ? Mananca fructe si legume.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un studiu recent arata ca fumatorii care au consumat fructe si legume de cel putin patru ori pe zi au avut de trei ori mai multe sanse sa renunte la fumat. Indicii au fost masurati la 14 luni dupa inceperea experimentului.

 

1000 de persoane cu varsta de peste 25 de ani au participat la studiu. Ce legatura au legmele si fructele cu renuntarea la fumat ? In primul rand, se pare ca anumite mancaruri si bauturi dau un gust mai rau tigarilor. Punem pe lista laptele, produsele lactate in general, fructele si legumele. De partea cealalta carnea rosie, alcoolul si cafeaua dau un gust mai apetisant tigarilor.

In alta ordine de idei, includerea fructelor si legumelor in meniul zilnic aduce beneficii organismului. Nu doar ca ne ajuta sa renuntam la fumat dar s-a demonstrate ca mancand fructe si legume colorate, scadem riscul de cancer, slabim si ne micsoram riscul de a face infarct sau diabet.

Tags:
Renunta la fumat
tigari
nicotina
dependenta de nicotina
plasturi cu nicotina
fructe
legume
regim de viata sanatos
slabeste sanatos
slabeste rapid
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare