Reteta. Supa lui Hipocrate, folosita pentru detoxifiere

Hipocrates, parintele medicinei, a inventat o supa pe care o folosea ca detoxifiant pentru pacientii sai. In zilele noastre, doctorul Max Gerson a preluat reteta pe care o recomanda grecul, a imbunatatit-o, iar cu ajutorul ei vindeca bolnavii de cancer, de boli de inima, de rinichi, ficat si plamani. 

Hipocrate a trait in Grecia, in urma cu aproape doua milenii, si este considerat parintele medicinei gratie informatiilor pe care le-a lasat mostenire. El a descoperit informatii pretioase despre medicina si nutritie in timpul calatoriilor pe care le-a facut in Grecia si Asia Mica. 
 
Medicul grec a inventat o supa (care ii poarta numele) cu scopul de a ajuta la detoxifierea organismului pacientilor sai, caci, spunea acesta, niciun organism nu poate fi vindecat daca nu este detoxifiat. In reteta orginala, Hipocrate folosea legume proaspete, pe care le spala bine, fara sa le curete de coaja, si apoi le fierbea la foc lent. 
 
Doctorul Max Gerson a descoperit reteta lui Hipocrate, a imbunatatit-o putin si acum o foloseste pentru tratarea pacientilor bolnavi de tuberculoza, cancer, diabet, artrita, alergii, ulcer, boli de inima, de rinichi si chiar scleroza multipla. In plus, supa are in continuare principala proprietate de a detoxifia organismul si de a echilibra cantitatea de potasiu si sodiu din corp. 
 
Medicul a obtinut rezultate uimitoare cu pacientii sai, in decursul mai multor ani, dovada fiind sutele de marturii ale oamenilor care au supravietuit vreme de zeci de ani unor boli terminale. Aceste declaratii apar in filmul “Dying to Have Known”, regizat de Steve Kroschel, in care se vorbeste tocmai despre metodele lui Max Gerson. Medicul a scris si cartea “O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului si a altor boli grave” , in original, “A Cancer Therapy – Results of Fifty Cases”. 
 

Reteta pentru supa lui Hipocrate 

 
Inainte de a face supa, indiferent ca alegi varianta lui Hipocrate sau a lui Gerson, trebuie sa tii cont ca legumele sa fiarba cu tot cu coaja, dupa ce le-ai spalat bine si le-ai taiat cubulete. Apa in care le fierbi trebuie sa fie una pura, iar vasul in care gatesti sa fie din inox, cu capac care sa se inchida ermetic. Nu mai adaugi apa in timpul fieberii, iar supa se consuma in maxim doua zile. 
 
Reteta originala a supei lui Hipocrate
 
Ingredinte
- 1 cana de morcov tocat
- 1 ceasca de telina tocata
- 1 cana praz tocat (prazul nu se inlocuieste cu ceapa)
- 1/2 cana patrunjel tocat
 
Pune legumele intr-un litru ?i jum?tate de apa si fierbe la foc mic timp de 30 minute.
 
Reteta lui Max Gerson
 
Ingrediente 
- o telina
- doua bucati de praz
- 1 Kg cartofi
- 1 kg rosii
- o radacina de patrunjel 
- 2 cepe
- 2-3 catei de usturoi
- o legatura de patrujel verde
 
Apa trebuie sa fie cam cat sa acopere o telina de marime medie. Fierbe legumele la foc mic timp de 3 ore, apoi paseaza bine. 
 
 
Foto: Hepta
Tags:
supa
tratament
detoxifiere
cancer
boli
medic
legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Iuliana
    1. Iuliana 12.10.2015 15:19

    Oferta noua! Bani din prima luna!100-285 de euro lunar!Avem nevoie imediat de oameni extrem de seriosi si care vor sa colaboreze cu noi urgent intr-o activitate part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri rapide de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:iulianadaniela@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare