Retete anti-celulita de preparat acasa – efectele sunt garantate

Nu cred ca exista femeie, indiferent cat de slaba ar fi sa nu aiba probleme cu celulita macar putin. Coaja de portocala are grija sa apara pe fese, picioare, abdomen si chiar brate. Multe femei isi ascund la plaja partile feminine tocmai din cauza acestor inconveniente. Cele mai cunoscute solutii sunt sedintele si impachetarile la salon care sunt destul de piperate ca pret si oarecum peste mana. Este cam greu sa-ti faci timp sa mergi atat de des la salon. Ar mai fi o solutie sa cumperi creme, lotiuni si geluri din comert care promit ca te scapa de celulita, dar de multe ori se dovedeste ca nu au efectele dorite si dai o gramada de bani cumparandu-le regulat.
 
Acum ca a venit vara, nu prea ai cum sa stai acoperita ca iarna, iar piscina este destul de tentanta, chiar daca de multe ori aspectul de coaja de portocala te ia prin surprindere. M-am gandit astazi sa vin in sprijinul tututor femeilor cu cateva propuneri de retete care sa combata definitiv celulita si care sa fie preparate in conforul propriei case cu ingrediente la indemana si cu un buget pe care nici nu-l simti.
 

Idei de retete pentru combaterea celulitei de preparat acasa

Sa stiti ca sunt mult mai eficiente mastile pentru celulita realizate acasa, deoarece iti alegi persoanl ingrediente la care sa nu fii alergica si sunt naturale 100%. Intr-adevar, cremele din comert sunt frumos mirositoare, dar ne intereseaza efectele asupra celulitei si cam atat. Secretul combaterii celulitei este punerea in miscare a sangelui prin masaj si miscari circulare si desigur ingrediente care sa patrunda adanc in piele ca sa dizolve grasimea. Propun urmatoarele 7 retete minunate:
 
 

1. Crema anticelulitica cu zat de cafea si ulei de masline

Este una dintre cele mai cunoscute si uzuale creme impotriva celulitei, intrucat zatul de cafea stimuleaza circulatia sangelui si distrugerea depozitelor de grasime de sub piele, iar din urma, uleiul de masline hidrateaza si reda fermitatea pielii.
 
Ingredientele necesare:
- 1 ceasca zat de cafea
- 1/2 ceasca ulei de masline
- 2 linguri de sare
 
*Crema se aplica in zonele cu probleme prin miscari circulare de jos in sus.
 
 

2.Crema anticelulitica cu sare de mare

Aceasta este si un scrub puternic.
Ai nevoie de:
- 1 cana sare de mare
- 250 ml apa fierbinte
- 1/2 cana ulei de masline
-  cateva picaturi de ulei esential de portocala
 
*Ingredientele se amesteca bine intr-un bol si se aplica pe zonele cu probleme tot de jos in sus. Aceasta este miscarea recomandata pentru toate masajele anticelulitice si din saloanele de infrumusetare si ingirjire corporala.
 
 

3.Crema anticelulitica cu zahar brun

Zaharul brun este un ingredient special pentru exfoliere si punerea sangelui in miscare, care favorizeaza spargerea celulelor de grasime de sub piele.
 
 
Ai nevoie de:
- 1 ceasca zahar brun
- 1 ceasca sare de mare
- 2 linguri ulei de migdale
- 2 linguri extract de vanilie
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri miere de albine organica
 
*Aceasta crema este ceva mai complexa cu mai multe ingrediente, dar efecte si mai puternice impotriva celulitei, miroase si delicios, iar pentru ca este un proces mai complex, o poti prepara intr-o cantitate mai mare, o torni intr-un borcan si o poti folosi oricand.
 
 

4.Crema anticelulitica cu argila

Argila este cunoscuta pentru efectele uimitoare asupra pielii, iar celulita nu putea fi o exceptie. Ea purifica, elimina toxinele din piele si tonifiaza.
 
 
Ai nevoie de:
- 1 cana argila
- apa calda
- cateva picaturi de ulei esential de lavanda
 
*Ingredientele se amesteca intr-un bol pana se obtine o pasta omogena, se ung cu solutia obtinuta toate zonele problema, dupa care se impacheteaza cu folie de plastic, pentru a favoriza eliminarea toxinelor, se lasa 30 minute si se clateste cu apa calduta, apoi apa rece.
 
 

5.Crema anticelulitica cu ulei de cocos

Uleiul de cocos are efecte puternice de hidratare si tonifiere si iata ca este eficient si in combaterea celulitei.
 
Ai nevoie de:
- 1/2 cana ulei de cocos incalzit
- 2 linguri zat de cafea
- 4 linguri zahar brun
- 1 lingura scortisoara
 

*Si aceasta crema se lasa pe zonele afectate timp de 15 minute, timp in care se realizeaza miscari circulare.

6.Masca anticelulitica cu suc de grapefruit

In afara de lamaie si portocala, grapefruitul are si el efecte minunate pentru combaterea celulitei, iar combinat cu ingredientele potrivite, devine o masca foarte eficienta.
 
 
Ai nevoie de:
- 1/2 ceasca suc proaspat de grapefruit sau alt fruct citric
- 2 lingurite de cimbru uscat
- 1 ceasca de ulei de porumb
 
*Crema se aplica pe zonele cu probleme prin masaj, dupa care se invelesc in folie din plastic si se lasa 30-40 de minute sa actioneze. Se clateste cu apa calduta si apoi cu apa rece.
 
 

7. Reteta japoneza

Este o reteta extraordinara, care se bazeaza pe stimularea puternica a circulatiei sangelui si a oxigenarii de catre ghimbir., ingredientul de baza.
 
 
Ai nevoie de:
- 2 lingurite de ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite de sare de mare
 
*Amestecul va arata ca un scrub, care se va aplica prin miscari circulare de jos in sus, se va lasa sa actioneze 10 minute, dupa care se clateste. Reteta poate fi aplicata oricand, chiar si cand faci dus.
 
 

Ce spui  si de o baie anti-celulitica?

Aceasta solutie este mai usor de realizat atunci cand dispui de o cada in care torni un pahar plin pe jumatate cu lapte cald, 5 picaturi de ulei de scortisoara. Trebuie sa stai in aceasta baie macar 5-10 minute pentru efecte garantate. O astfel de baie se recomanda si dupa realizarea cremelor anticelulitice de care va spuneam anterior.

De ce trebuie sa tii cont?

Este destul de greu sa scapi de celulita, mai ales daca este in stadii destul de avansate, dar nu este imposibil. Trebuie sa actionezi pe 3 fronturi: alimentatie sanatoasa, in care sunt evitate prajelile, alcoolul, dulciurile, produsele fainoase si sucurile carbogazoase, aplicarea cremelor anticelulite preparate in casa de care v-am spus si miscare macar 30 de minute zilnic. Este de ajuns si o simpla miscare in parc decat nimic si va puteti axa si pe activitatile casnice, care ard destul de multe calorii. De asemenea, zilnic trebuie sa se consume minim 2 litri de apa pentru a elimina toxinele si excesul de sodiu (sare), cel care este responsabil pentru retinerea de lichide in tesuturi.
 
Daca te-ai hotarat sa scapi pentur totdeauna de celulita si sa o previi, este indicat sa faci zilnic aceste creme in stadii avansate si de 1-2 ori pe saptamana pentru prevenire, dupa ce o eliminati de tot. Indicat este sa fie realizate seara, intrucat pielea se inroseste de la masaj. Inrositul este normal, deoarece asa iti dai seama ca functioneaza corespunzator crema.

Citeste si 7 exercitii pentru fese tonifiate, sexy si fara celulita

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Te-ai saturat de celulita? Alege-ti reteta preferata de combatere la tine acasa!

Sursa: wellnessmama.com; naturalsociety.com

 

Tags:
crema celulita
anti celulita
picioare ferme
picioare celulita
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Castiga 3 pachete anticelulitice Cell Plus Concurs

    Castiga 3 pachete anticelulitice Cell Plus

    16.05.2011

    Razboiul cu celulita a intrat in era unor noi batalii, ceva in stilul araturilor de primavara. Fiindca vremea calda a venit deja, si pana la concedii mai sunt doi pasi, trebuie sa castigam de data...

    mai mult
  • Concurs KEIKO SlimSpa Blog

    Concurs KEIKO SlimSpa

    04.10.2009

    Keiko SlimSpa impreuna cu Dietetik.ro le ofera doamnelor rasplata meritata pentru eforturile pe care le fac. Interesul pentru viata sanatoasa si frumusete se premiaza la Dietetik, asa ca iata ce...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare