Retete pentru dieta

Daca te-ai decis sa incerci o cura de slabire pe cont propriu, cea mai buna solutie o reprezinta retete pentru dieta. Preparatele cu putine calorii sunt solutia ideala. Elimina frustrarea produsa de dieta in sine si iti dau satisfactia absolut umana si necesara de a manca ceva bun. Iar pentru asta nu este nevoie de un regim draconic. Mancarurile lejere, cu putine calorii, de dorit sub 100 pentru fiecare portie te pot ajuta sa-ti regasesti silueta.

Principiul retetelor pentru dieta cu putine calorii este unul simplu: un volum mare, pentru a da senzatia de plenitudine gastrica si un aport caloric minim. Iata cateva idei: supele de zarzavar si legume (morcov, pastarnac si telina) fierte. Un bol mare inseamna mai putin de 100 de calorii. Foloseste cu incredere ierburi aromate, suc de lamaie si condimente naturale. Mancarea saraca in calorii trebuie neaparat sa fie gustoasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Salata verde, frunzele se spanac, castravetii si dovleceii sunt cele mai bune ingrediente pentru salate usoare. Adauga un strop de ulei sau, si mai bine putin iaurt degresat, sare, condimente si suc de lamaie (sau portocala). Si poti folosi boluri si farfurii mari pentru ca aceste salate nu trec de 100 de calorii.

Solutii perfecte aduc si legumele combinate cu branza degresata. Vinetele, dovleceii si varza sunt foarte putin calorice, dar foarte gustoase, coapte cu un strop de ulei, putina apa, condimente si ierburi aromate. Pentru un plus de gust adauga branza rasa. Cel mai bun truc este sa combini legumele. Gustul devine intens, placut ceea ce iti ofera o placuta senzatie de satietate.

Un regim cu foarte putine calorii, sustinut cu retete de dieta este ideal in perioada aceasta de primavara. Legumele proaspete si trufandalele sunt un suport binevenit. Si oricum suntem intr-o perioada de post, interval ideal pentru detoxifiere.

Mai trebuie spus ca aportul zilnic de calorii pentru femei este undeva in jurul a 1800 de calorii. Reducerea aportului la 1500 nu este foarte dificila, iar mentinerea la acest nivel poate duce, fara prea mari frustrari, la pierderea a 3-4 kilograme, scrie Cuisine AZ. Nu uita de beneficiile pe care le aduce apa in dieta, care trebuie consumata din abundenta.

Daca fiecare masa principala se situeaza in jurul valorii de 400 de calorii, iar gustarile vor fi formate doar din fructe, este perfect posibil. Retetele de dieta iti sunt aliat.

Tags:
retete pentru dieta
dieta cu putine calorii
dieta de detoxifiere
calorii
retete vegetariene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare