Risotto cu dovleac

Ingrediente:

  • 350gr orez
  • 2 felii de dovleac
  • O ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Un pahar cu vin alb sec
  • 1 l supa de carne sau legume

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Pentru prima oara in istoria mea culinara am calit ceapa in ulei de masline ceea ce n-a fost chiar asa rau desi aroma este foarte diferita de ceapa calita normal. La ea am adaugat si usturoiul taiat feliute si dovleacul facut piure in robot. Dupa ce s-au calit am adaugat si orezul, am potrivit de sare si piper si am amestecat bine vreo 3 minute, direct pe focul rapid.

Apoi adaugam supa si vinul si lasam sa fiarba la foc mic, cu capacul pus. La sfarsit i-am adaugat si jumatate de lingurita de lemongrass pentru aroma.  

Se serveste cu branza topita deasupra si daca doriti, cu castraveti murati. 

 

 

S-aveti pofta! 

Timp de preparare: 35min

Calorii: 250calorii/portie

Portii: 4

 


Tags:
risotto
dovleac
orez
pilaf
usturoi
ceapa
vin alb
ulei de masline
supa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare