Risotto cu mazare si verdeturi

 

Risotto cu mazare si verdeturi este o garnitura ideala pentru carne de pui si peste, dar merge si simpla, daca vrei o cina mai lejera si este un deliciu alaturi de salata verde.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ca sa pregatesti risotto cu mazare si verdeturi ai nevoie de: o ceapa mare, 300 de grame de mazare congelata, 350 de grame de orez, 200 mililitri de vin alb, o lingura cu varf de parmezan ras, o legatura de patrunjel, o lingurita de cimbru uscat, doi catei de usturoi, ulei, sare, piper, 50 de grame de unt, 3-4 linguri de lapte.

 

Cum pregatesti risotto: topeste untul intr-o tigaie mare, adauga putin ulei, ceapa tocata foarte marunt si usturoiul tocat fin. Lasa totul pe foc circa 10 minute, pana se inmoaie. Pune, peste ceapa calita, orezul. Amesteca si lasa pe foc pana incepe sa sfaraie. Adauga vinul o cana de apa fierbinte si lasa sa fiarba la foc mic, pana cand este absorbit tot lichidul.

 

In paralel fierbe mazarea, scurge-o, pastreaza vreo doua linguri de boabe de mazare, iar din rest fa un piure, adaugand putina sare, piper, o lingura de ulei si careva linguri de lapte cald. Adauga maraul si patrunjelul tocat foarte marunt si cimbrul uscat.

 

Cand orezul este bine facut, pune si amesteca piureul de mazare cu verdeturi. Omogenizeaza incet, dar bine. La final, adauga si boabele de mazare pastrate intregi.

 

Serveste risotto cu parmezan presarat deasupra si salata verde.

 

Te-ar mai putea interesa si risotto cu dovleac sau risotto cu pui.

Tags:
risotto
mazare
cina usoara
regim pentru slabit
calorii
piure de mazare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare