Robotii distractiei

Blog 16.04.2013 Jeanette

Tot mai multa lume din jurul nostru este robotizata, iar cand spun asta, stiu ca va ganditi la munca, ei bine nu, nu doar la asta ma refer. Intr-adevar munca, mai ale munca de corporatie, cea repetitiva sau neplacuta robotizeaza, dar sa spunem ca este proprie acelui gen de actiune si facem alegerea in consecinta.

Pe mine ma ingrijoreaza insa robotizarea distractiei, a timpului liber, a existentei insasi in miezul ei (care nu este munca). Poate pentru multi munca devine sensul existentei si atunci timpul liber nu se poate indeparta de la pattern.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ceea ce constat este ca distractia de noapte, de pilda, este complet robotica. Mai toti fac aceleasi miscari, comanda aceleasi bauturi, spun aceleasi lucruri si in general se aliniaza inspaimantator la ceea ce pare a fi un ghid care n-a ajuns inca la mine, care exprima cum ar fi indicat sa iti petreci fiecare secunda pentru a te incadrea cat mai bine in noile tipare psihoogice ale timpului liber.

In timp ce o minoritate regaseste distractia adevarata, fiind insa obligata sa o restranga si sa o izoleze de a celorlalti, o alta aplica tiparele intr-un alt mod, hipster de fel, care cauta distractii absurde prin simplitate sau pur si simplu absurde, care sunt adeseori mai deranjante decat o manea pentru insusi purtatorul acestor emotii.

In ceea ce priveste iesitul la masa, iarasi disting doua categorii de roboti de lux si roboti medii, unii repetand nepotrivit gesturi si obiceiuri prea elegante pentru situatie, sau comandand invariabil ce este redus, ieftin sau promovat in perioada aceea.

Numai saracii se mai distreaza spontan, fortati de imprejurari. In aceasta perioada in care, daca suntem sinceri cu noi insine, nimeni nu o duce atat de bine in perioada asta, asa ca ne-am putea gandi sa inclinam ceea ce pare destul de rau spre bine, regasind placerile simple ale vietii, cautand in distractie sa ne simtim bine, nu sa cheltuim bani, si pasandu-ne mai putin de ceea ce trebuie sa "bifam" la o distractie.

Tags:
roboti
disctractie
mancat in oras
obiceiuri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare