Rodiile: secretul unei alimentatii corecte

Secrete 06.05.2009 Madalina Stama

Sucul de rodii reprezinta o sursa excelenta de vitamina B si C, contine nutrienti esentiali cum ar fi: potasiu, polifenoli (antioxidanti) si acid pantotenic.
Mai mult de atat sucul de rodii este un bun tonic si diuretic pentru organism. In ceea ce priveste conservarea nutrientilor din fructe, poti sa stai linistit, sucul de rodii pastreaza proprietatile din fructe.

Cel mai bine este sa consumi suc de rodii preparat in casa. De ce? In caz ca nu stiai, sucurile de fructe pe care le gasesti in comert nu sunt 100% naturale, acestea contin aditivi (zahar etc), iar efectele asupra sanatatii nu sunt cele mai bune.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sucul de rodii si terapia pentru icter

Sucul de rodii este considerat o bautura sanatoasa asa cum fructele poseda prorietati antiseptice si antivirale. Este recomandat in controlul inflamatiei stomacului si prevenirea diareii. De vreme ce nu ingreuneaza digestia, sucul de rodii poate constitui cu usurinta baza unor meniuri, dar numai daca pacientul nu poate servi mancare solida. Rodiile sunt bogate in sodiu si consituie o sursa buna de minerale esentiale si vitamine cum ar fi: calciu, fosfor, tiamina, niacina.

Iata cateva remedii naturale pentru tratarea icterului:

Amestecul de suc de rosii cu sare si piper negru, trebuie consumat pe stomacul gol in fiecare dimineata pe o perioada de cinci zile.
Amesteca cateva lingurite de oregano cu apa calda, asteapta 8-10 minute. Bautura se va filtra inainte de a fi servita, acest preparat se va consuma zilnic. Un alt remediu natural pentru icter este consumul de morcovi si prune.

Beneficiile

Demult rodiile au fost asociate cu tratamentul in multe afectiuni.  Cu multe beneficii aduse sanatatii, cu un gust dulce-acrisor, sucul de rodii se poate dovedi cel mai bun aliat al organismului in lupta cu multe boli.

Fructele au o nuanta inconfundabila de un rosu aprins. Antioxidantii din fructe ii confera sucului gustul dulce. Daca ar fi sa facem o comparatie cu alte sucuri din fructe, sucul de rodii a fost folosit in  multe teste clinice pentru prevenirea ori tratarea unor afectiuni.

Conform acestor studii daca se consuma suc de rodii, aproximativ 8 pahare, zilnic timp de trei luni ai numai de beneficiat de pe urma acestui lucru. 

Despre ce beneficii sa fie vorba? Ei bine sucul de rodii reduce nivelul de colesterol rau, reduce tensiunea sangelui, fluidizeaza sangele, sporeste activitatea antioxidantilor din sange.

 

Tags:
suc de rodii
dieta
cancer
icter
colesterol
tensiune
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare