Rosii umplute cu carne

 Ingrediente pentru 4 portii:
-4 rosii,
-1 legatura de ceapa verde,
-1 lingura cu ulei,
-400 de grame de carne tocata amestec,
-1 legatura de patrunjel,
-1 legatura de busuioc,
-1 lingurita cu mustar,
-1 lingura cu pesmet,
-1 ou, sare si piper alb,
-2 linguri cu smantana,
-30 grame unt.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mod de preparare
Se spala rosiile, li se taie partea de deasupra si se scobesc cu o lingura. Miezul scos se taie in cuburi. Ceapa verde se spala, se curata, dupa care se taie in rondele.
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

 

Se incinge uleiul intr-o tigaie suficient de mare, apoi se adauga carnea tocata, se prajeste la foc mare amestecand in continuu. Se adauga ceapa verde si jumatate din rosiile taiate cubulete si se mai tine tigaia pe foc timp de 5 minute. Dupa acest timp se reduce focul si se continua fierberea pana cand amestecul se ingroasa usor, apoi se lasa la racit.

 

Verdeata se spala si se toaca marunt, dupa care se adauga carnea tocata, mustarul, oul si pesmetul. Se amesteca, apoi se presara piper si sare.

 

Se aseaza rosiile scobite intr-un vas termorezistent si se umplu cu amestecul din carne. Cuburile care au ramas se amesteca cu smantana si se adauga sare si piper.
Deasupra rosiilor se adauga un pic de unt, apoi se introduce tava la cuptor pentru 25 de minute.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 380 de Kcal, 27 de grame proteine, 25 grame grasimi, 15 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
rosii
carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare