S-a descoperit bacteria fericirii

 Renuntam deci la “exercitiul e mama invataturii” pentru ca oamenii viitorului vor manca Mycobacterium vaccae pe paine si vor fi mai destepti.  

Mycobacterium vaccae este o bacterie care se gaseste in sol (deci ne mutam cu totii la tara, da?) si care mareste nivelul serotoninei, accentuand performantele sistemului nervos. Lumea va deveni ma inteligenta si mai atenta, dar si mai vesela si relaxata. Se preconizeaza o iesire in tromba din criza economica mondiala si marirea exponentiala a randamentului si a numarului de zambete pe metru patrat. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cum functioneaza? Pe langa cresterea nivelului de serotonina, bacteria activeaz? celulele responsabile de imunitate, care elibereaz? citocine. La randul lor, aceste substan?e ac?ioneaz? asupra receptorilor nervilor senzoriali, stimulându-le activitatea.  

Singura parte proasta este ca efectul bacteriei este unul limitat. Sa speram ca nu da dependenta! Deocamdata s-au facut studii pe soareci, cine stie daca in trei ani, pe langa ursuleti de echinaceea, prichindeii nostrii vor lua bulinute umplute cu bacteria fericirii?

Tags:
Mycobacterium vaccae
serotonica
citocine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare