Sunt foarte multe retete de salate simple din care poti alege si care te ajuta sa slabesti si sa te mentii sau nu permit caloriilor sa se acumuleze dupa o masa prea consistenta, dar parca nimic nu se compara cu salata propusa de noi. Mai mult decat atat, rezista luni intregi in frigider, deci o vei avea mereu la indemana. In prima faza te ajuta sa scapi de kilogramele nedorite, dar apoi te ajuta in perioada de mentinere in zilele cand trisezi cu mancaruri pline de calorii si deloc sanatoase. Vei observa pe propria piele cum aceasta salata absoarbe toate grasimile si toxinele din corp si impiedica acumularea caloriilor. In plus, digestia va functiona mai bine ca niciodata. Putini stiu ca secretul slabirii consta in a avea o digestie alerta si buna, pentru ca alimentele sa fie digerate corespunzator, metabolismul sa se mentina alert si sa absorbi nutrientii din mancaruri mult mai usor. Nu mai vrem sa mentinem suspansul si iti vom dezvalui ca este vorba de o salata marinata peste noapte de ardei in stil asiatic. Vei fi uimit!
In ultimul timp, salatele marinate au ajuns sa fie la fel de populare si consumate ca si salatele de cruditati cu care te-ai obisnuit deja. Asta pentru ca aduc mai multe beneficii. Un lucru cert d ecare salatele proaspete de cruditati nu se bucura ar fi probioticele, exceptionale pentru tractul intetsinal, digestie si tot restul corpului. Spunem asta pentru ca in tractul intestinal se afla sistemul imunitar si iata asadar ca este important sa te hranesti sanatos ca nu creezi dezechilibre.
Salatele marinate nu trebuie confundate cu muraturile, care sunt bune de consum dupa cateva saptamani bune. Marinarea asiatica este speciala pentru ca iti permite sa te joci cu aromele, ingredientele, culorile si legumele se mureaza in doar 1-2 zile sau peste noapte daca vrei. Vei descoperi in cadrul acestui articol 2 metode de marinare si le poti folosi exact atunci cand ai nevoie.
Trebuie sa mai stii ca salatele din legume marinate nu sunt folosite doar pe post de garnitura la mesele mult prea consistente. Daca le combini si cu alte ingrediente sanatoase, te poti bucura de mese consistente in toata regula doar ca mult mai slab calorice si mai sanatoase. Depinde de tine cum vrei sa slabesti!
Prima varianta de marinare
Ei bine, aceasta este cea mai simpla, atunci cand vrei ceva si mai rapid si presupune sa folosesti putine ingrediente. Alegi leguma preferata, cateva mirodenii si condimente si adaugi 2-3 linguri de otet si 1-2 linguri de ulei de masline. Nu uita de zeama de la o lamaie intreaga ca sa mentii prospetimea salatei. O poti pastra in frigider in caserole inchise bine ermetic. Cei care aleg aceasta salata uneori este pentru atunci cand vor o cantitate mica din care sa consume de 1-2 ori.
A doua varianta de marinare
Acum iti vei da seama ce fascinanta este marinarea asiatica. In primul rand, ai nevoie de borcane de sticla care se inchid bine ermetic si apoi adaugi in straturi urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de ardei gras de diferite culori, dar sa predomine ardeiul rosu
- 1 cana sau jumatate de cana de ardei iuti, dar sa scoti samburii
- Jumatate de cana mare de otet
- Jumatate de cana de ulei de masline sau de care ai
- 2 linguri de sare (daca ai kosher sau Himalaya este si mai bine)
- 3-4 linguri de miere de albine sau stevie
- 1 cana cu apa simpla
- 1 cana de patrunjel
- 2 legaturi de marar
- Piper macinat si nu boabe (poti alege piper alb, negru sau cayene)
- Cativa fulgi de chilli
- Zeama de la o lamaie mare, dar sa elimini samburii
- 3-4 rosii cherry - vezi aici 6 salate de rosii si castraveti
- Alte ierburi aromatice (coriandru, rozmarin, etc.)
- 1 cana de ceapa rosie – se taie julien
- 4-5 catei de usturoi faramitati
Iata pasii de preparare:
1.Ardeiul gras se taie fasii sau bucati mai mici. La fel si ceapa rosie.
2.Restul ingredientelor se faramiteaza si se adauga la blender.
3.In pasta obtinuta la blender se adauga otetul, zeama de lamaie, condimentele, uleiul si restul ierburilor aromatice. Amesteca bine.
4.Adauga tot in straturi in borcan, iar apoi adauga 1 cana de apa fierbinte. Infileteaza borcanul si lasa-l la racit cateva ore, apoi tine-l in frigider. Dupa 1-2 zile poti consuma din salata.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!