Multe persoane evita orezul brun pe motiv ca fierbe mai greu si nu este atat de bun la gust ca cel alb. Intr-adevar, orezul brun nu este atat de bun la gust ca celalalt, insa, combinat in salate, el se poate transforma intr-un ingredient cu adevarat delicios.
Orezul brun este bogat in fibre, proteine, seleniu, potasiu, sodiu, magneziu si mangan. Pentru ca este atat de satios, el confera energie pentru multe ore dupa masa, motiv pentru care este recomandat in curele de slabire. Orezul brun ajuta la pierderea kilogramelor in plus, la detoxifierea organismului si la mentinerea sanatatii intregului organism.
Azi iti recomandam salata cu orez brun si legume:
Ingrediente:
- o jumatate de cana de orez brun;
- un castravete;
- o rosie mare;
- o legatura de patrunjel;
- o ceapa uscata sau 2 cepe verzi;
- 2 linguri ulei de masline;
- un sfert de lingurita de pudra de chimen;
- sucul de la o lamaie;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Pune la fiert orezul brun, atat cat scrie pe ambalaj, dupa care lasa-l sa se raceasca.
2. Toaca legumele si amesteca-le cu orezul.
3. Pune intr-un vas uleiul, sarea, piperul, pudra de chimen si sucul de lamaie, amesteca-le bine, apoi adauga acest dressing peste orez si legume.
4. Serveste salata atat ca fel principal, dar si ca garnitura pentru o friptura. Daca vrei salata mai condimentata, adauga si putin curry.
Pofta buna!
Sursa reteta si poza: weightloss.com.au