Salata cu slanina si nuca

 Ingrediente pentru 4 portii:
-300 de grame de frunze de fetica,
-50 grame de slanina carnoasa,
-30 de grame de nuca.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Pentru sos:
-1 ceapa mica,
-1.5 lingura cu otet de vin alb,
-sare, piper negru macinat,
-3 linguri cu ulei de floarea-soarelui,
-1/2 de legatura de arpagic,
-1/2 de legatura de patrunjel,

 

Mod de preparare
Se curata frunzele de fetica si se spala in apa de doua-trei ori, iar apoi se usuca.

 

Pentru sos se curata ceapa si se toaca marunt. Intr-un vas se amesteca otetul, ceapa, sarea si piperul.
Dupa ce s-a topit sarea se va adauga uleiul, insa treptat. Arpagicul si patrunjelul se curata, se toaca si se adauga in sos.

 

Se indeparteaza soriciul de pe slanina, se taie in cubulete si se prajeste in tigaie la foc mediu, dar fara a adauga ulei. Se lasa slanina la foc pana cand aceasta devine maronie si crocanta. Se taie miezul de nuca cu un cutit.

 

Se toarna sosul peste salata, se amesteca bine, iar apoi se presara cuburile de slanina si miezul de nuca.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 270 de Kcal, 5 grame de proteine, 20 de grame de grasimi, 5 grame de carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
slanina
nuca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare