Salata cu vita minune

Salata cu vita e o minune, atunci cand iti iese. Pentru asta ai nevoie, in exact aceasta ordine, de : 2 fripturi speciale de vita taiate de un macelar agreat,  un varf de cimbrisor, o salata verde bogata,  2 rosii cu gust, o legatura de ceapa verde,  o legatura de patrunjel,  coriandru proaspat,  aceto balsamico,  salt & pepper, sos de rodii de la supermarket, 1 dovlecel potrivit. Sa nu uit, ar fi bine sa avem si amestec de condimente cu menta de la Kohinoor, se gaseste la Carrefour intr-un pahar inalt de plastic cu capac negru.

Avantajele salatei cu vita stau in rezultat. Este un fel nou, fresh, nu o simpla friptura cu salata!
Singurul dezavantaj este ca pentru salata cu vita trebuie sa aveti sos de rodii in casa, in caz contrar trageti o fuga pana la magazin.


Primul pas catre o salata cu vita temeinica incepe cu dovlecelul pe care il curatam cu peeler-ul si il taiam apoi rondele subtiri, de 2-3 mm. Intre timp, incingem si gratarul si cand e gata, punem rondelele pe el, fara nici un pic de ulei.  Le lasam cam o jumatate de minut la foc potrivit si cand au inceput sa faca un pic, le intoarcem si pe partea cealalta cu o furculita.  Dupa vreun minut, cand vedem ca s-au muiat si au prins o culoare apetisanta, le luam si le punem intr-un bol mic. 

Luam apoi cele 2 fripturi de vita cat palma, numai bune pentru o salata cu vita minune, si le punem pe gratarul pe care au stat pana atunci dovleceii, fara sa-l curatam si fara ulei, doar cu un pic de cimbrisor.  Lasam carnea sa se rumeneasca, si intre timp spalam salata si o rupem bucati, nu o taiam, dupa care o aruncam intr-un bol aratos.  Tocam patrunjel marunt-marunt, apoi tocam si coriandru, dar mai mare asa, inegal, cum iese din cutit.

Apoi spalam rosiile si le taiam sfertulete, le punem in bol si adaugam si un praf de comedimente cu menta de la Kohinoor, sa fie un pic picant. Amestecam separat intr-un pahar ulei de masline, cu aceto balsamico, salt & pepper si niste sos de rodii dupa gust si lasam un pic salata in pace.

Friptura trebuie sa fie gata intre timp,
o luam de pe foc cand ne place noua, bine facuta sau "in sange". O scoatem pe un fund de lemn si o taiam cu un cutit bine ascutit fasii cat mai subtiri.  Dupa care o punem impreuna cu salata, adaugam si dovleceii, si sosul minune, amestecam pana se imprietenesc ingredientele bine si o dam la masa.  Tocmai va bucurati de salata cu vita minune. Nebunie curata!

Nota:

*Putem schimba vita cu pui sau oaie, rosiile normale cu rosii cherry
**Pentru un plus de racoare, adaugam menta proaspata toccata

Pofta buna!

 

Tags:
salata cu carne de vita
condimente cu menta
sos de rodii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
4 Comentarii
  • Marinica
    1. Marinica 22.10.2010 08:13

    Suna bine. O s-o incerc si eu.

  • adrian
    2. adrian 16.02.2012 19:52

    dar daca incerci sa pui "otet balsamic" in loc de "aceto balsamico" si "sare si piper" in loc de "salt&pepper" nu iese mai buna? ce zici? mie mi-a iesit. pofta buna!

  • Nightshade
    3. Nightshade 29.04.2012 17:38

    @Adrian: faci parte din categoria romanilor disperati si penibili ! Conteaza faptul ca s-a folosit denumirea in engleza a condimentelor sau faptul ca este o reteta foarte buna?

  • lia
    4. lia 26.07.2012 14:15

    sant deacord cu adrian.Nu mai stim sa scriem si sa vb in romaneste.nnnnttt.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare