Salata de castraveti cu pepene galben

Rar o combinatie mai racoritoare si mai proaspata decat salata de castraveti cu pepene galben. Aceasta salata este o surpriza, o delicatesa care are in compozitie cele mai banale ingrediente cu putinta!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci salata de castraveti cu pepene galben, pentru patru portii, ai nevoie de un pepene galben bine copt, proaspat si de dimensiuni potrivite, doi castraveti mari, de sera, sau 500 de grame de castraveti de gradina, cateva frunze de menta proaspata, sare si piper, sucul de la jumatate de lamaie si doua linguri cu ulei de foarte buna calitate (ideal este uleiul de nuca sau cel de susan). Daca vrei ceva mai sofisticat adauga pe lista cu ingrediente si o mana de fistic, o mana de fulgi de migdale si o mana de seminte de floarea soarelui. 

Taie castravetele si curata coaja. Taie-l dupa cum iti place, in felii, betisoare sau cubulete. Taie pepenele in acelasi fel. Amesteca, intr-un bol castravete cu bucatelele de pepene. Intr-o cana pune sucul de lamaie, sare si piper, si cateva linguri cu apa. Stropeste catravetele si pepenele cu acest suc. Adauga uleiul si amesteca usor. La final presara deasupra menta tocata marunt si adauga semintele intregi sau usor zbrobite.

Lasa salata de castravete si pepene la rece, o ora, inainte se o servesti.  Salata este perfecta, ca si garnitura, la orice fel de carne facuta la gratar.

Tags:
salata de castraveti cu pepene galben
salatam castraveti
fistic
migdale
pepene
dieta pentru scaderea in greutate
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare