Salata de grepfrut si crab

Ingrediente:

Frunze de salata verde
1.2 kg legume verzi mixte pentru salata, taiate
3 grapefruit, cojite
2 rosii medii, taiate felii
170 g (2 cutii) carne de crab, scursa si curatata
1 ardei gras verde mic, curatat de seminte si taiat in cercuri
50 g maioneaza sau dresing de salata cu calorii reduse
50 g iaurt normal, fara grasime
1 ou, fiert tare, doar albusul tocat
1 lingura ketchup

Mod de preparare:

1.    Aranjati pe patru platouri individuale, frunzele de salata verde si puneti legumele verzi pe deasupra.
2.    Desfaceti grepfrutul in felii, deasupra unui vas incat sa pastrati si sucul. Scoateti samburii si puneti sucul deoparte.
3.    Aranjati felii de grepfrut, rosii, carnea de crab, si inelele de ardei gras deasupra legumelor verzi de pe platou.
4.    Pentru dresing: intr-un vas amestecati 2 linguri din sucul de grepfrut, pastrat de mai devreme, maioneaza, iaurtul, albusul de ou fiert si ketchupul. Amestecati bine, daca doriti mai puteti sa adaugati suc de grepfrut.
5.    Turnati acest dresing peste platourile cu salata si serviti.

Informatii nutritive:

Aceasta reteta este pentru patru portii. O portie (388 g) cotine: 388 calorii, 7.1g grasime dintre care 1.3 g grasime saturata, 0.6 g grasime mononesaturata si 0.4 g mononesaturata, 94 mg colesterol, 906 mg sodiu, 695 mg potasiu, 21.3 g carbohidrati, 1.1 g fibre, 4.8 g zahar, 20.0 g proteine.

Pofta buna!
Tags:
salata verde
legume verzi
grapefruit
carne de crab
maioneza
iaurt
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare