Salata de morcovi

Morcovii sunt deliciosi in perioada aceasta, iar o salata de morcovi este mereu o placere si o sursa de minerale si vitamine. Dar salata de morcovi, preparata in acest fel, este nu doar  sanatoasa si gustoasa, este si foarte apectuoasa.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Salata de morcovi se prepara foarte repede, dar este ideal daca o poti lasa la rece, inainte sa o servesti macar o ora. Ca sa faci patru portii ai nevoie de opt morcovi, vreo doua linguri de fulgi de migdale, doua pere, o lingura de ulei, sare, sucul de la doua lime, o lingurita de miere, piper, o lingurita de pudra de paprika, o lingurita de pudra de cimbru uscat si o legatura de patrunjel proaspat.

Combina sucul de lime cu paprika, mierea, cimbru si sarea si piperul. Adauga o lingura, doua de apa rece si amesteca bine.

Taie morcovii in fasiute, iar perele in felii. Amesteca perele cu morcovi, adauga migdalele si o lingura de ulei. Amesteca. Adauga sosul si patrunjelul tocat marunt. lasa totul la rece, vreo 30 de minute inainte sa servesti salata. Este foarte buna rece.

Salata de morcovi cu pere si migdale este foarte buna simpla, alaturi de o felie de paine prajita, dar este si o garnitura eleganta si gustoasa pentru carne. Aspectul cu totul special al acestei salate o recomanda si pentru masa de Craciun.

Tags:
Salata de morcovi
morcovi
pere
migdale
lime
miere
salata
masa de Craciun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • g
    1. g 29.11.2011 22:12

    Morcovii se fierb?

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 30.11.2011 19:43

    nu, nu se fierb. morcovii sunt cruzi. trebuie sa fie proaspeti si sanatosi. foloseste pentru taiat un cutit special pentru curatat legume. o sa iasa panglicute, panglicute... subtiri si foarte aspectuoase.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare