Salata de quinoa cu dovlecei

Categoric este vremea salatelor. Nu mai insirui avantajele. Dar daca, la toate cele bune pe care le aduce o salata (vitamine, minerale, fibre si antioxidanti), mai adaugam si faptul ca este satioasa, hranitoare si fara carne ajungem la o formula perfecta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Asa este si salata de quinoa cu dovlecei. Ca sa o faci ai nevoie de vreo 75 de grame de quinoa, un dovlecel potrivit, o lingura de otet balsamic, o lingura de ulei de masline, o ceapa mica (daca ai ceapa noua, vreo patru fire sunt suficiente), vreo trei-patru rosii cherry, trei felii de paine integrala prajita si rupta in bucati, o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper. Daca vrei poti pune si branza sau tofu.

Fierbe in apa oparita quinoa cateva minute, scurge apa si raceste cerealele sub un jet de apa rece. Taie in fasii dovlecelul folosind un aparat pentru curatat coaja legumelor si pune peste ei, imediat otetul si uleiul. Taie ceapa, rosiile si verdeata. Amesteca totul si potriveste gustul cu sare si piper.

Pune painea prajita in bucati sau/si branza. Amesteca si savureaza imediat. Foloseste legume reci, iar quinoa o poti prepara cu ceva vreme inainte ca sa fie si ea foarte rece. Salata nu  se poate pastra si se serveste imediat. De mancat toata se mananca sigur!

foto: good food

Tags:
Salata de quinoa cu dovlecei
quinoa
dovlecei
rosii
calorii
salata d epost
salata rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Otilia
    1. Otilia 20.11.2012 19:20

    este incredibil de gustoasa! am trecut-o deja in carnetelul cu retetele zilnice! nu credeam ca dovlecelul crud este atat de delicios iar salata are un gust de-a dreptul primaveratic si o poti face tot timpul anului!

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 23.11.2012 17:41

    ce alte retete minunate mai sunt in carnetelul tau? nu vrei sa le scrii si pentru noi? aici: http://www.dietetik.ro/comunitate/adauga-articol

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare