Salata de slabit din care poti consuma 8 boluri pe zi

Diete clasice 23.05.2018 dietetik
Te-ai saturat sa cauti o dieta potrivita de slabire si nici nu ai timp sa-ti pregatesti meniurile specifice? Te intelegem perfect, dar nu te descuraja. Oricat de ocupati am fi in ziua de astazi tot exista solutii pentru o slabire sanatoasa si rapida. Noi iti sugeram sa consumi un singur fel de salata pentru maxim 5-7 zile. Desigur, mai poti consuma si alte feluri d emancare sarace in calorii, dar pline de nutrienti, dar masa speciala sa ramana salata despre care urmeaza sa vorbim in cadrul acestui articol. 
 
De ce iar salata? Pentru ca ne aflam in sezonul cald si dispunem de toate trufandalele, legumele si fructele necesare pentru a face tot felul de combinatii spre deosebire de sezonul rece. Este sansa noastra sa profitam de o varietate de nutrienti pretiosi pe care ii putem lua doar din salatele de cruditati. Cu toate ca sunt destul de eficiente si gustoase chiar si salatele pe baza de legume gatite la abur sau la grill, noi credem ca o salata de cruditati nu-si pierde deloc o parte de nutrienti prin preparare, este fresh, rapid de facut si putem consuma chiar si 8 boluri sau cate vrem pe zi. Stiu ca suna uimitor, dar se poate si asta pentru ca trebuie sa ne axam doar pe ingrediente cu foarte putine calorii care sa mearga bine impreuna, iar la final sa insumeze tot un numar mic de calorii.
 
Problema celor mai multe persoane cand tin diete este ca nu reusesc sa-si tina sub control senzatia excesiva de foame. Chiar daca sunt atrase de meniul unor diete anume tot pare dificil sa mancat anumite portii la anumite intervale. Se aduna o frustrare interioara, iar la un moment dat se incalca regulile, iar diete nu mai functioneaza. Este greu sa slabesti cand esti conditionat si nu ai nici ambitie si nici autocontrol.
 
O salata trebuie sa fie cat mai simpla si cu cat mai putine ingrediente. Spunem asta pentru ca exista o oarecare tentinta de a pune tot felul de ingrediente, iar salata ajunge sa fie o bomba calorica sau un mic terci in care s-au pus tot felul de minuni si aici ma refer ca se fac combinatii cu tot felul de branzeturi, oua, mezeluri, muraturi, sosuri grase si ulei de floarea-soarelui. Evident ca te poti ingrasa si de la salata daca contine cele mentionate.
 
 
 

Cum trebuie sa arate salata buna de consumat oricand si oricum?

 

O salata sanatoasa si light nu are consistenta unei mese copioase pe baza de friptura si garnituri grase, evident. Ea este dietetica tocmai ca sa-ti permita sa poti “abuza” de ea exact asa cum doresti. Este posibil sa ti s efaca foame dupa 1 ora sau 1 ora jumatate dupa o salata light, dar avantajul este ca poti consuma si 3 boluri de salata la o masa. In plus, o poti coonsuma si din 2 in 2 ore daca asta iti doresti. Cert este ca silueta nu va avea de suferit.
 
Ingredientele neecsare pentru o astfel de salata pot varia mai mult sau mai putin, dar secretul este sa combinam doar ingrediente slab calorice. Iata despre ce este vorba:
 
  • 1 capatana de frunze de salata la alegere – toate sunt frumos colorate, aromate si cu frunze mari si suculente
  • 5-6 ridichi – alege ce soi doresti, dar noi iti sugeram ridichea neagra pentru ca este mai deosebita din punct de vedere nutritional
  • 1-2 legaturi de ceapa verde sau mai multe daca iti place – o poti evita daca ai probleme cu arsurile gastrice doar
  • 2-3 morcovi taiati fasii sau dati prin razatoare – este mai benefic pentru digestie daca nu-I consumam bucati mari
  • 1-2 linguri de seminte de in date prin raznita
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de otet balsamic
  • 1 cana de patrunjel proaspat
  • 2-3 frunze de menta
  • 1 castravete mare taiat marunt sau fasii ca si morcovii
  • Zeama de la o lamaie sau lime 
  • Poti adauga si 2-3 feli de lamaie daca doresti pentru un aspect mai deosebit
  • 1 telina data prin razatoare
  • Sare si piper dupa gust – iti sugeram sa nu exagerezi cu sarea daca nu vrei retentie de apa si celulita

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Ingredientele trebuie spalate bine pentru a le curata de pesticide, dupa care se taie exact asa cum se cere si se amesteca. Poti mari cantitatea ingredientelor ca sa-ti prepari salata cat pentur o zi si sa o pastrezi cu zeama de lamaie.
 
 

 

Tags:
salata
salata de slabit
slabit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare