Salata picanta de pui

Bunicul, desi nu era mare bucatar, facea domnule niste sosuri de te lingeai pe degete. pana si banala friptura de pui capata gust daca o treceai orin sosul pregatit de bunicu. Era un sos usor picant, gratie mustarului si ardeiului iute pe care numai bunicu stia cand sa le adauge pentru ca sosul sa capete consistenta si gustul arhi-cunoscut care sa te"piste" la limba.

Si ca sa continuam in acelasi spirit, v-am pregatit azi o reteta un pic exotica: salata de pui picanta. Vreti o portie? Nu mai bine o pregatim impreuna? Asa ziceam si eu, dar sa nu uitati sa va puneti sortul de bucatarie. Asa, aveti nevoie de: 2 linguri de sos de soia, 8 linguri cu suc de lamaie, 2 linguri cu unt de arahide, 1 varf de cutit de piper cayenne, sare si piper macinat. Daca va plac mancarurile condimentate, reteta va fi pe placul vostru. Dar, retineti ca acestea sunt ingredientele pentru marinata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru salata in schimb aveti nevoie de: 2 piepturi de pui (dezosate si fara piele), 1 salata medie, 1 castravete, 3 fire de ceapa verde, cativa ardei iuti, 6 linguri cu ulei de masline extra-virgin, sare, piper macinat si cateva alune. Ati verificat daca aveti toate ingredientele necesare in dulapiorul de bucatarie? Atunci putem incepe!

Pentru dressing se amesteca ingredientele bine, bine, apoi taiati carnea in fasii si dati-o prin sos. Se pune capac si se introduce in frigider pentru 20 de minute, timp suficient pentru ca puiul sa "fure" cate un pic din aroma sosului. Salata se spala, se rupe in bucati si se pune pe un platou. Castravetele se spala, se taie felii, apoi procedati la fel cu ceapa verde. Sucul de lamaie care a ramas se amesteca cu 4 linguri cu ulei, sare si piper. Se toaca ardei iute si se adauga peste compozitia obtinuta anterior. legumele se dau prin sosul obtinut si se pun pe frunzele de salata.

Uleiul ramas se pune in tigaie, se lasa sa se incinga, cand auziti ca sfaraie inseamna ca este momentul sa adaugati puiul. Cand acesta capata o nuanta aramie inseamna ca s-a facut. Bucatile de pui se aseaza peste salata, se garniseste cu alune si ardei iuti.

Sa aveti pofta!

Tags:
pui
salata
castraveti
ceapa
ardei iute
ulei de masline extra-virgin
alune
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • anca
    1. anca 01.07.2010 16:52

    cu ce ar putea fi inlocuit untul de arahide?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare