Salate care ingrasa fara sa-ti dai seama

Secrete 25.01.2018 dietetik
Salatele sunt recomandate in orice cura de slabire si asta pentru ca topesc kilogramele ca prin magie. Multe persoane nu stiu sa-si aleaga o cura potrivita de slabire si asta pentru ca exista mult prea multe, asa ca cea mai la indemana metoda de slabire fara a apela la un nutritionist sau un medic pare a fi cu ajutorul salatelor. Problema este ca majoritatea avem tendinta de a pune cat mai multe ingrediente din dorinta de a face salatele cat mai consistente si ne trezim ca in loc sa slabim mai adaugam cateva kilograme in plus.
 
Exista salate special gandite pentru pierderea kilogramelor, dar si pentru ingrasare, prin dezvoltarea masei musculare. In general, majoritatea persoanelor au nevoie sa slabeasca, iar pentru ele cele mai indicate salate sunt cele din maxim 5 ingrediente cu putine calorii si eventual multe verdeturi si seminte.
 
Trebuie sa stii ca daca vrei cu adevarat sa slabesti cu ajutorul salatelor este lesne de inteles ca ingredientele trebuie sa fie light, asta insemnand ca ti se va face foame iar peste 1-2 ore maxim. Intr-adevar, nu este tocmai util pentru o persoana ocupata, care mananca mereu pe fuga, pentru ca va fi mereu tentata sa triseze cu fast food sau dulciuri. Totusi, exista o solutie si in acest sens. Iti poti pregati cu o seara inainte o cantitate mare de salata light si sa o pastrezi in frigider in caserole inchise bine ermetic, pentru a o putea lua cu tine la serviciu.
 
Cele mai uzuale greseli in prepararea salatelor constau in adaugarea urmatoarelor ingrediente:
 
  • Oua fierte
  • Maioneza grasa
  • Diverse sosuri grase
  • Kaiser
  • Carnati
  • Branza cu multe grasimi si intr-o cantitate mare
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Orez alb
  • Cartofi simpli in locul celor dulci
  • Carne grasa
  • Crutoane ( painea ingrasa, mai ales daca este vorba despre paine alba)
  • Paste ( cele integrale sau bio pe baza de legume sunt cele mai recomandate)
  • Peste marinat – poate favoriza fermentarea alimentelor, ingreunand digestia
  • Prea multa ceapa – cei cu gastrite, pot digera greu mancarea, iar caloriile se vor depune usor
  • Frunze de salata cu prea multe proteine, care ingrasa ( sunt mai recomandate pentru cei care vor kilograme in plus, date prin masa musculara si nu grasime)
  • Piftele
 
 

Care sunt salatele care ingrasa?

 

Exista destul de multe tipuri salate care ingrasa, dar exista de asemenea si o alternativa sanatoasa la fiecare. Aceasta poate consta in excluderea alimentelor cu multe calorii sau inlocuirea cu alimente asemanatoare ca gust, dar care contin putine calorii. Iata ce trebuie sa eviti daca vrei sa slabesti:
 

1.Salatele cu ton in ulei si branza sau cascaval

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tonul este recomandat in multe diete, dar daca este in ulei sau in sos gras de tomate, nu flateaza deloc silueta. Mai mult decat atat, nu are un gust deloc placut, indiferent ce ingrediente gustoase ai mai combina. Cantitatea bogata de ulei ar face orice combinatie sa fie respingatoare pentru stomac, te vei satura instant, dar este foarte probabil sa ti se faca rau la stomac. 
 
 
 

2.Salata iceberg

 

Culmea ironiei, este o salata doar din cruditati, bazata pe frunze de salata deschise la culoare, dar multe persoane nu stiu ca acestea nu aduc nici un beneficiu nutritional. Orice nutritionist cu experienta ti-ar spune ca doar cele inchise la culoare sunt cele mai indicate in salate, pentru ca aduc un aport mare de proteine, vitamine, minerale si fibre, absolut necesare pentru digestie, dar asta daca vrei putina masa musculara. Daca vrei doar sa slabesti alege spanacul sau rucola in locul acestor cruditati.
 
 
 

3.Salata cu orez, alune si seminte si eventual si cascaval dat prin razatoare

 

Orezul alb stie toata lumea ca ingrasa, chiar si intr-o cantitate mica. Contine foarte multi carbohidrati asa ca este bine sa limitam consumul lui si sa alegem doar orezul brun sau negru. Daca orezul alb este combinat cu ingredientele anterior mentionate devine o bomba calorica.
 


4.Salata cu rosii, castraveti si oua fierte

 

Daca mai contine si peste marinat e clar bomba calorica. Te vei balona, te va durea stomacul, iar kilogramele nu vor intarzia sa apara. Multi mai adauga si branza, ceea ce ar ingreuna si mai tare digestia.
 
Cu cat te complici mai putin la ingredientele combinate, cu atat salata ta va fi mai dietetica si mai sanatoasa.
 
 
 
 

 

 

Tags:
salate
ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare