Cine spune ca este necesara infometarea ca sa scapi de kilogramele in plus? Poti avea un regim alimentar normal, dar atunci cand vrei sa trisezi si sa consumi ceva cu multe calorii poti adauga si o salata ca garnitura. Multi poate stiu acest truc, dar nu toti stiu ca nu orice salata este ideala in acest sens. Exista salate speciale care extrag grasimile si caloriile din mancarurile grele si te ajuta sa le elimini in timp util prin tranzitul intestinal. In acest fel nu se mai pot acumula ca apoi sa se transforme in kilograme in plus. Salatele trebuie sa fie cat mai simple si din ingrediente ca atat de putine calorii incat nici sa nu aiba rost sa le numeri. Daca tot a venit toamna, nu trebuie sa-ti lipseasca o portie mare de salata de cruditati langa orice fel de mancare si ai grija ca orice inghititura sa fie urmata de salata. Spuneam asta pentru ca unele persoane tind sa lase salata-garnitura la finalul mesei cand digestia nu mai poate fi ajutata.In cadrul acestui articol vei descoperi cele mai bune salate pentru toamna!
1.Salata cu sfecla rosie si curry
Ingrediente:
• 2 sfecle rosii fara coaja - gatite la grill si taiate rondele apoi
• 2 legaturi de ceapa verde tocata
• 1 cana de ciuperci champignon gatite la grill
• 1 cana de spanac gatit la abur
• Jumatate de cana de porumb fiert
• 2 linguri de fulgi de chilli
• 1 ardei iute fara samburi
2.Salata de ciuperci si spanac
Este o salata cu legume gatite la aburi sau tigaie in totalitate. Ingrediente:
• 1 cana de spanac
• 1 ceapa galbena sau rosie
• 4 catei de usturoi
• 1 cana de ciuperci
• 1 morcov
• 1 ardei gras rosu
• Cateva rosii cherry
• 1 legatura de patrunjel
• 1 legatura de marar
• 2-3 linguri de ulei de masline
• Sare si piper dupa gust
• 1 ardei iute, fara samburi
• 1 lingurita de curry sau turmeric
3.Salata ucraineana din sfecla rosie
Ingrediente:
• 2 sfecle rosii medii (fara coaja)
• 1-2 morcovi
• 1-2 cartofi dulci
• 1 ceapa rosie taiata julien
• 1 para
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 lingura de piper negru macinat
• 1 lingura de sare kosher
• 2-3 linguri de patrunjel proapsat tocat
• 2 linguri de marar proaspat tocat
Legumele se gatesc la grill sau la cuptor si se taie cuburi.
4.Salata in stil romanesc
Ingrediente:
• 3 castraveti mari
• 1 ardei gras galben
• 2-3 rosii medii
• 4-5 ridichi roz
• 1 ceapa rosie taiata julien
• 1 legatura de patrunjel
• 1-2 linguri de otet
• 2 linguri de ulei de masline sau de care ai
• Sare si piper dupa gust
• Zeama de la jumatate de lamaie
5.Salata greceasca cu legume marinate
Legumele se marineaza peste noapte si sunt diferite ca gust si culoare spre deosebire de cele murate pentru iarna. Ai nevoie de:
•
3 rosii medii - vezi aici marinarea in stil asiatic -
vezi aici cum se face marinarea in 24 de ore
• Jumatate de dovlecel sau zucchini
• 3 legaturi de patrunjel
• 1 legatura de marar
• 3 linguri de otet
• 2 linguri de ulei de masline
• Zeama de la o lamaie
• Sare si piper dupa gust
• Oregano
• Rozmarin
• 1 lingura de fulgi de chilli sau ardei iute, dar fara samburi
6.Salata de varza consistenta
Ai nevoie de:
• 1 cana de varza alba sau mov data prin razatoare
• 1 morcov
• 2-3 castraveti
• 1-2 ardei grasi rosii
• 2 legaturi de marar
• 1 legatura de patrunjel
• Zeama de la o lamaie
• 1 lingura ulei de masline
• Sare si piper dupa gust
7.Salata asiatica de castraveti
Ai nevoie de:
• 5-6 castraveti medii
• 2-3 linguri de seminte de susan
• Jumatate de cana de sos de soia
• 1 ceapa rosie medie – se taie julien
• 1 ardei gras rosu proaspat sau marinat
• 1 ardei iute, dar fara samburi
• 3 legaturi de patrunjel
• 2-3 catei de usturoi faramitati
• Sare si piper dupa gust
• Putin otet
• 1 lingura de ulei de masline
8.Salata de porumb
.jpg)
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Este o salata care iti potoleste foame pe loc si te ajuta sa stai departe de dulciuri. Ai nevoie de:
• 1 conserva de porumb dulce
• 1-2 cani de verdeturi la alegere (spanac, urzici, frunze de salata, leustean, loboda, leurda, rucola, varza kale, etc.)
• Zeama de la o lamaie
• Jumatate de ceapa alba sau rosie
• 1 ceapa verde
• 1 legatura de patrunjel