Sanatoasa in sezon de gripa

Secrete 26.02.2013 Jeanette

Afla ce ne face vulnerabile la raceli si gripe.

In mod normal, barierele naturale incluzand pielea, caile respiratorii si chiar sistemul gastro-intestinal, sunt menite de a tine invadatorii la distanta. Imunitatea scazuta, contactul cu un germen viral, stresul si alti factori pot spori sansele de a te imbolnavi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Aerul uscat poate irita caile respiratorii, astfel ele se inflameaza si pot deveni prade usoare in fata germenilor. Incearca sa bei apa des si sa ai in incapere un umidificator de aer. Ca o solutie mai practica, poti pune o farufurie inalta cu apa, pe caloriferul din camera. Functioneaza foarte bine.

Stresul, lipsa de somn si alimentatia slaba te pot duce la imbolnavire. Stresul si oboseala iti pot scadea rezistenta in fata bolii. Cat timp esti agitata, adrenalina te ajuta sa faci fata problemelor, dar in momentul in care pericolul imediat s-a terminat, te prabusesti. Somnul poate avea un rol foarte important in cazul acesta, pentru revenire.

In cazul in care esti stresata de ceva vreme si nici de somn nu ai parte, este inevitabil sa scapi de boala. Hormonii isi canalizeaza toata atentia pe agitatia din corpul tau, iar organismul devine slabit, astfel incat sistemul imunitar nu mai poate functiona la capacitate maxima impotriva bacteriilor.

Citeste mai departe pe hotcity.ro

Tags:
gripa
sezon
raceala
guturai
remedii
fara medicamente
hotcity.ro
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare