Avocado este un fruct minune cu multe beneficii pentru sanatate si silueta de care multi din Romania nu stiu. Trebuie sa recunosc ca in strainatate fructul este destul de popular si nu intamplator. Vreau sa mai mentionez ca este si un fruct practic, incat nu se cunoaste mancare la care sa nu fie folosit, de la smoothie-uri, deserturi pana la supe crema, creme tartinabile, sandvisuri, salate, sosuri si dressinguri si altele. In randurile urmatoare veti gasi cele mai inedite retete de sandvisuri cu avocado! De ce sandvisuri? Pentru ca sunt rapid de facut cand iti este foame si le poti lua la pachet oriunde.
1.Avocado pe post de sandvis cu ou
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
De ce sa folosesti 2 felii de paine cat poti folosi o jumatate de avocado, dupa ce ai scos samburele din el? Este vorba despre un sandvis inedit, dar care se face extrem de usor cu urmatoarele ingrediente:
- 1 avocado mare, semi copt
- Oua coapte
- Sare si piper dupa gust
- Patrunjel
- Praf de usturoi
- Oregano
- Cateva felii de sunca - optional
*Avocado se taie in doua, se scoate samanta, se scobeste putin, dupa care se sparge cate un ou in fiecare jumatate de avocado si se adauga ierburile aromatice si verdeata. Sandvisurile se pun intr-o tava pe o folie de copt si se lasa la cuptor 15-20 de minute.
2.Sandvis cu avocado si spanac
Pentru acest deliciu vei avea nevoie de:
- Avocado
- 2 linguri de branza de capra
- 1 cana de spanac proaspat
- Ulei de masline sau unt
- 2 felii de mozzarela topita
- 2 linguri de sos Pesto sau vinegreta sau orice alt sos light
- 2 felii de paine integrala
*Iata ca se poate face un sandvis consistent si fara carne. Trebuie sa intinzi sos Pesto pe fiecare felie de paine cu seminte, apoi pune in ordine 1 felie de branza topita, feliile de avocado, branza de capra faramitata, frunzele de spanac, a doua felie de branza mozzarela topita si acopera cu cealalta felie de paine. Pasul urmator este sa pui la incins ulei de masline, pui sandvisurile si lasa la foc mic pana va capata o frumoasa nuanta aurie.
3.Sandvis cu crema de avocado si somon afumat
Un sandvis care te va cureri pe loc. Ai nevoie de:
- 1 avocado mare, pasat bine
- Zeama de lamaie
- 2-3 felii de somon afumat
- 1 ou fiert tare
- 2-3 felii de rosii
- 1 felie de paine integrala, cu seminte
- Sare
- Piper rosu
*Pasta de avocado se face cu sare si suc de lamaie, dupa care se intinde pe paine si se aseaza restul ingredientelor taiate felii. Gustul va fi inedit daca vei folosi deasupra piper rosu sau chili, daca adori bucataria mexicana.
4.Sandvis cu crema de avocado si ton
Un sandvis cat se poate de consistent. Ai nevoie de:
- Chifle sau paine feliata integrala, cu seminte
- 1 conserva de ton fara ulei ( uita-te cu atentie pe conserva sa nu aiba sos sau ulei)
- 1 rosie mare sau 2 rosii mici
- 1-2 bucati ceapa verde
- Suc de lamaie
- Marar
- 2-3 masline verzi, feliate sau kalamata
- Usturoi
- Piper
*Avocado se paseaza bine cu sare, piper, usturoi si zeama de lamaie, intr-un bol se pune tonul cu masline, ceapa si marar. Crema de avocado se intinde pe paine, apoi se pun rosiile, dupa care tonul cu restul ingredientelor.
5.Sandvis cu crema de avocado, sfecla rosie si telemea
Ai nevoie de:
- 2 avocado mari si copti
- Felii de paine cate ai nevoie, dar sa fie paine integrala cu seminte
- Zeama de lamaie
- 2-3 fire de ceapa verde sau ceapa rosie tocata
- 200 grame telemea cu verdeturi
- 4 linguri de sfecla fiarta, data prin razatoare
- Sare, piper dupa gust
*Feliile de paine se prajesc si se pregatesc pentru crema de avocado pisat. Aceasta se face din zeama de lamaie, sare, piper si ceapa. Pe o felie se pune crema de avocado, apoi telemeaua, sfecla, iar crema de avocado si se pune o alta felie de paine deasupra.
6.Sandvis cu avocado si sunca de curcan
Ai nevoie de:
- 1 bagheta frantuzeasca, feliata indeajuns de subtire
- 1 lingura de chili
- 1 lingura de chimen
- 450 grame de sunca de curcan
- 2 rosii medii, feliate subtiri
- 100 grame masline negre, feliate
- 50 grame ceapa verde sau rosie
- 75 grame branza Cheddar, data prin razatoare
- 70 grame branza Gouda, data prin razatoare
- 1 avocado mare, taiat felii
- Jumatate de cana de iaurt grecesc degresat
*Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Poate fi la microunde sau la aragaz. Se face o compozitie speciala din sare, piper, chili, masline, ceapa verde si iaurt grecesc. Pune compozitia pe cate o bagheta, pune feliile de sunca, apoi avocado si branza.
Pofta buna!
Sursa: goodlifeeats.com; avocadocentral.com;