Am pregatit pentru tine o reteta delicioasa de crap cu care iti poti surprinde placut chiar si cei mai mofturosi invitati.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
- 1 crap de aproximativ un kg
- 3 ardei grasi
- rosii cherry
- 1 ceapa taiata rondele
- o capatana de usturoi
- foi de dafin
- piper
- ardei iuti
Cum preparam saramura de peste?
Crapul se sareaza cu o ora inainte de prepararea saramurii, apoi se taie rondele si se aseaza pe gratarul incins alaturi de ardeii grasi, ardeii iuti, rosiile cherry, ceapa taiata rondele, si trei catei de usturoi in coaja.
Pentru a evita ruperea pestelui, asezati pestele pe grill, mai intai pe partea cu piele, iar cand s-a rumenit bine, il intoarceti pe partea cealalta, avand grija sa nu il rupeti. Dupa ce legumele s-au copt, se decojeste usturoiul de pe grill si impreuna cu celelalte legume se pun intr-o tigaie si se acopera cu apa. Se pune tigaia pe foc si se adauga dupa gust: cimbru, sare, piper, un ardei iute si foi de dafin.
Dupa ce apa a fiert, se adauga usturoi pisat si se pune in saramura si pestele facut pe grill. Se mai lasa putin la fiert, pana cand cele doua arome se imbina, apoi se scoate pestele pe o farfurie si se toarna compozitia din tigaie deasupra lui. Se serveste cu mamaliguta.
sursa foto: mancarebigboy.ro