Sarbatori sanatoase sa aveti !

Urarile de sarbatori ar trebui sa fie reinventate. Ce atatea sarbatori fericite ? Mai degraba sa fie sanatoase, doar sanatatea-i mai buna decat toate.


Am nevoie de urari de genul asta ca sa imi aduc aminte ca trebuie sa imi impun niste limite la masa de Craciun. Regula se aplica si pentru meniul de Anul Nou.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Arata-mi un mar caramelizat si sunt a ta pe veci, sau pana cand ajung la cotor. Una din doua.


Imi place la fel de mult sa le fac, pe cat savurez sa le mananc. Anul asta ma voi rezuma totusi doar la bucatarit. Sosul de caramel contine zahar si desi merele sunt bogate in vitamine si fibre, un simplu mar caramelizat vine cu musafiri nepoftiti. 320 de calorii, 16 grame de grasime si 28 de grame de zahar.


In fiecare an il astept pe Mos Craciun cu fursercuri si un pahar cu lapte. Faptul ca nu a mancat tot la ultimele vizite, m-a pus pe ganduri. Mi-am dat seama destul de repede ca nu talentele mele culinare l-au tinut pe Mos departe de fursecuri, ci cantitatea uriasa de zahar pe care o contin. 


Cu cat creste burta, cu atat renii asuda mai mult tragand sania.  Iata de ce am primit un bilet pe care era scris subtil numarul de calorii. 200 pentru un singur fursec. 200?!? M-am ingrozit. Nu mai fac fursecuri anul asta.


Astept Craciunul cu nerabdare nu pentru cadouri, cat pentru acadele. Nu se poate sa nu salivati cu gandul la bucata de zahar in care se impletesc rosul sangeriu cu albul zapezii. Contin doar 60 de calorii pe bucata, dar tot mai bine le folosesti drept ornament in loc sa le mananci. Devii addicted si risti sa ti se faca rau dupa ce le-ai infulecat.


Dupa atatea oprelisti, parca nici nu-ti mai vine sa mananci ceva de sarbatori. Sa nu cadem in extreme! Propun sarbatori cu meniu sanatos. Ca sa nu ne doara burta pe partie.

Tags:
merele ingrasa
intoleranta la fructoza
colesterol rau
nutritie sanatoasa
calculator de calorii
meniu de sarbatori
alimente bogate in vitamina C
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare