Sari peste micul dejun?

Nici acum nu reusesc sa respect programul de mese. Sar peste micul dejun cam de trei ori pe saptamana. Timp de 8 ani nu i-am acordat deloc atentie. In loc sa mananc dimineata preferam sa mai dorm putin si sa imi amagesc foamea in drum spre cursuri cu un covrig sau o merdenea.

Chestia asta ma facea sa fiu tot timpul lipsita de energie, permanent nervoasa, aparent fara motiv. Mult mai tarziu am realizat cat de bine imi poate merge ziua dupa ce am bagat la ghiozdan cu indarjire inainte de a pleca la job.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fac parte din cei 43 la suta dintre romani care isi iau micul-dejun zilnic. Un studio Omnibus arata ca cele mai constiincioase in privinta mancatului matinal sunt persoanele de peste 55 de ani si cele cu o educatie superioara.

La polul opus e categoria din care faceam parte in liceu. Un sfert dintre romani iau micul dejun mai rar de o data pe saptamana. Aici intra tinerii cu varste intre 19 si 24 de ani carora mamica nu le pune masa mai des, presupun.

Cand ii intrebi pe adolescenti ce prefera sa manance dimineata o sa puna imediat degetul pe merdenele, ciocolata sau alte produse de patiserie cu argumentul ca se mananca repede si sunt gustoase. Been there, done that!

In ceea ce ii priveste pe ceilalti, studiul arata ca in materie de preferinte la micul dejun, am adoptat modelul american.

Cu ochii mici si gura punga romanul pune dimineata pe masa lapte si cereale, insotite ocazional de fructe si legume.

Ce-i drept mai sunt si unii care prefera mezeluri, oua si branza, dar cam putini in comparatie cu cei care iau in fiecare dimineata micul dejun al campionilor.

Analizand obiceiurile alimentare ale romanilor tind sa cred ca nu avem parte de un mic dejun echilibrat decat atunci cand suntem in vacanta si mancam la hotel. Doar acolo gasim timp sa ne punem pe farfurie cate un iaurt – pentru aportul de calciu sau fructe – pentru vitamine si minerale.

In fine, numai si numai la un bufet suedez, unde totul e deja platit, ne-am mai gandi sa strecuram in gustarea de dimineata si biscuiti din cereale integrale – necesari pentru aportul de energie. 

Voi ce mancati dimineata ?

  

Tags:
Sari peste micul dejun
regim de viata sanatos
obiceiuri alimentare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Barbatii au temeri in pat Experiente

    Barbatii au temeri in pat

    08.11.2014

    Te temi ca nu esti proaspat epilata sau ca nu te-ai spalat pe dinti decat in urma cu 3 ore ? Relaxeaza-te! Barbatii au adevarate temeri in pat. Studiile arata ca isi fac chiar mai multe griji decat...

    mai mult
  • Top 5 pasi spre silueta Alimentatie

    Top 5 pasi spre silueta

    30.10.2014

    Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top...

    mai mult
  • Halloween in farfurie Experiente

    Halloween in farfurie

    28.10.2014

    Nu va mai plangeti atat! Adoptam sarbatori din State, asta e. In loc sa ne intrebam de ce, mai bine ne bucuram ca avem inca un motiv de petrecere. Halloween-ul e despre costume, despre spirite si...

    mai mult
  • Pune metabolismul la treaba Experiente

    Pune metabolismul la treaba

    27.10.2014

    Un metabolism lenes nu este cel mai bun aliat al siluetei. El este influentat atat de comportamentul de zi cu zi, dar si ceea de ceea ce manancam. Asadar de noi depinde sa punem metabolismul la...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • nina
    1. nina 08.02.2012 09:42

    Azi am mâncat un iaurt natural amestecat cu cereale fitness. Si-o cafea. Nu mai sar peste micul dejun orice-ar fi. Au fost ani cand am facut asta si acum cam trag ponoasele.

  • Razvan Marincoi
    2. Razvan Marincoi 10.02.2012 10:54

    :) din principiu evit orice are la baza zahar sau derivate procesate. Zilnic, alaturi de paharul mare cu apa si o ceasca de espresso scurt, imi prepar o lipie din tarate de ovaz amestecate cu iaurt degresat, un albus batut de ou si nuci cu scortisoara; obtin astfel un amestec veritabil de fibre insolubile, proteine si un booster de metabolism.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare