Sase alimente ideale vara

Principiile alimentatiei sanatoase recomanda ca dieta sa varieze de la un anotimp la altul in functie de fructele si legumele de sezon, dar si in functie de alte tipuri de alimente. Acesta este si motivul pentru care aducem in atentie sase alimente ideale vara, perfecte in dieta de vara.

Aceste sase alimente ideale vara nu sunt singurele recomandate, dar intregesc explozia bunatatilor de care trebuie sa profitam in aceasta perioada.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fasolea boabe si lintea sunt doua dintre cele mai sanatoase legume uscate. Sunt utile pentru aportul lor mare de proteine vegetale, pentru capacitatea de a scadea colesterolul, prin cantitatea mare de fibre pe care o au. Desi sunt legume care au o valoare calorica ridicata, fac parte din categoria celor care sunt ideale in diete, tocmai pentru ca ajuta la diminuarea depozitelor adipoase. Este dovedit faptul ca marii consumatori de fasole si linte au mai putina grasime abdominala decat cei care consuma doar rar aceste legume!

Pepenele este fructul favorit al verii. Este plin de apa naturala, de zaharuri sanatoase si este un real beneficiu pentru activitatea rinichilor si nu numai. Are multa vitamina A si C ceea ce il face ideal in dieta de vara.

Ai mancat cartofi dulci? Daca nu i-ai inclus inca, in mod constant, in dieta, este timpul sa o faci, pentru ca aceste legume sunt unele dintre cele mai bogate in vitamina A si minerale fundamental necesare din cate legume exista. Cartofii dulci se pot prepara in cele mai variate moduri si gustul lor este cu totul special. In mod cert merita inclusi pe lista celor sase alimente ideale vara, dar nu numai!

Fasole uscata si linte 

Pepene rosu si pepene galben 

Cartofi dulci

Varza rosie

Rosii, suc de rosii si bulion

Iaurt grecesc integral

 

Varza rosie este o sursa cu totul speciala de vitamina A si C in proportii perfecte. In plus are foarte putine calorii, iar salatele cu varza rosie sunt o bucurie pentru ochi. Combina varza rosie cu alte legume in salate delicioase. Adauga suc de lamaie sau otet basamic si pregateste pentru salatele de varza sosuri usoare cu iaurt si mustar. Sunt delicioase si foarte sanatoase. Varza rosie este o sursa de fibre si este foarte bogata in antioxidanti.

Vara avem la discretie rosii. Acestea contin unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali – licopenul, un adevarat medicament cu zeci de indicatii. Dar, nu uita faptul ca beneficiile pe care licopenul le aduce pentru sanatate cresc exponential daca rosiile sunt tratate termic. Deci foloseste cu incredere conservele de rosii, pune rosii in mancarurile gatite si nu ocolii niciodata o supa de rosii, bine fiarta inainte, recomanda WebMed.

Alege mereu iaurtul grecesc! Iaurtul grecesc este un aliment ideal vara. Toate iaurturile sunt foarte sanatoase, toate contin calciu, proteine si potasiu, dar si zinc si vitaminele B6 si B12. Iaurtul grecesc are in schimb o textura mai groasa, mai multe culturi probiotice si are mai putina lactoza, dar si un continut dublu de proteine fata de iaurturile clasice. Pentru ca ne temem de excesul de grasimi evitam iaurtul grecesc. Dar nu grasimile sunt raul cel mai mare ci adausul de zahar, coloranti si conservanti din asa zisele iaurturi degresate. Adauga in iaurtul grecesc simplu fructe proaspete si cereale si vei avea cea mai sanatoase combinatie cu putinta. In plus este si satioasa!

Acestea sunt recomandarile pentru inceputul lunii august, la capitolul alimente ideale vara! O luna frumoasa sa aveti, traita din plin! Este ultima luna de vara!

Tags:
sase alimente ideale vara
dieta d evara
fasole
pepene
iaurt
calorii
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare