Sase reguli pentru cura de slabire

Cura de slabire este un fel de compettie cu tine. Esti arbitru si concurent in egala masura. Si ca in orice competitie regulile sunt obligatorii. Avem sase reguli pentru cura de slabire

Respectate, cele sase reguli pentru cura de slabire, fac dieta mai eficienta si intr-o oarecare masura chiar mai usoara. In plus, cele sase reguli pentru cura de slabire se adapteaza perfect pentru orice cura de slabire indiferent care sunt principiile acesteia.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Prima regula spune ca trebuie sa consumi, in fiecare zi, cel putin 20 de grame de fibre. Aceasta este cantitatea minima care faca ca tranzitul intestinal sa mearga fara probleme si, in plus, te ajuta sa elimini grasimile in exces. Fibrele au si capacitatea de a scadea valoarea calorica a alimentelor ingerate.

A doua regula, din cele sase pentru cura de slabire, este respectarea necesarului de calciu si de vitamina D, in fiecare zi. De ce? Calciul are capacitatea de a pune in miscare celulele grase din depozitele adipoase. Se spune despre calciu ca este "glontul magic" care rupe legaturile intre celulele grase. Stie toata lumea ca un consum echilibrat de lactate este o cale sigura si sanatoasa pentru o silueta frumoasa, si asta tocmai pentru combinatia calciu si vitamina D.  In ceea ce priveste vitamina D rolul sau in dieta este putin mai complicat. Vitamina D este stocata in depozitele de grasime. Daca organismul primeste sufiecienta vitamina D, in fiecare zi, nu o sa mai fie nevoie de depozite, astfel ca acestea se vor dezintegra mai usor.

Una dintre cele mai importante conditii, care trebuie respectate in cursul unei cure de slabire eficiente, dar si zi de zi, ca regula de baza a unei vieti sanatoase este consumul de grasimi ... sanatoase. Intr-o dieta sanatoasa, dar si in cadrul unei cure de slabire sunt obligatorii cel putin 1,3 grame de grasimi zilnic, adica grasimi monostarurate si omega 3. Un consum adecvat de grasimi santoase este una dintre cele mai bune cai prin care apetitul este tinut sub control, iar aceasta este foarte important in cursul unie diete. Grasimi sanatoase, inseamna avocado, peste gras, nuci si migdale.

Consumul de proteinele este calea cea mai lejera intr-o dieta si una din cele sase reguli pentru o cura de slabire. Metabolismul functioneaza eficient daca un procent care variaza intre 10 si 35%, din caloriile zilnice, vine din proteine.

Una dintre regulile cele mai importante intr-o cura de slabire, dar nu numai, este consumul suficient de apa. Daca bei apa multa nu slabesti, in absenta unei diete sanatoase, dar consumul sportit de apa este obligatoriu pentru ca apa este “intermediarul” tuturor proceselor metabolice din organism. Consumul crescut de apa este absolut necesar mai ales in cazul dietelor disociate, ca mijloc prin care este sustinuta activitatea renala, suprasolicitata de diete, in general, si de cele disociate, in special.

Daca esti un consumator de ceai verde stii pe propria piele cat de eficient este pentru sanatate. Daca nu esti consumator de ceai verde afla ca una dintre regulile de baza ale dietelor este sa bei cel putin o cana de cei verde, neindulcit, in fiecare zi. Acesta aduce antioxidanti si ajuta la arederea depozitelor de grasime, scrie Prevention.com.

Cele sase reguli pentru cura de slabire sunt tot atatea reguli pentru o viata sanatoasa. 
 

Tags:
Sase reguli pentru cura de slabire
dieta pentru scaderea in greutate
cura de slabire
calorii
apa
dieta
grasimi sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare