Scade aportul caloric fara sa te infometezi - slabire fara efort

Secrete 30.10.2018 dietetik
Slabirea este un proces mai usor decat ar crede multi. Oricine poate slabi fara a apela la serviciile costisitoare ale unui nutritionist daca pune in practica cateva trucuri la indemana. Te vei convinge singur ca slabirea tine de obiceiuri mici dar de efect si nu de sacrificii enorme incat sa para o corvoada. Nici macar nu vei avea nevoie de instructor de fitness. Este de ajuns sa te plimbi zilnic, sa faci treburi casnice ca sa arzi calorii si sa incerci sa te misti in ritmul tau cum poti. Ideea este sa nu stai ore intregi pe scaun in fata calculatorului sau la televizor. In cee ace priveste mancarea, este evident ca aportul caloric trebuie scazut daca vrei sa slabesti, doar ca schimbarea nu se va face drastic ci treptat ca sa se obisnuiasca si organismul.
 
Nu este indicat sa simti permanent senzatia de foame in timpul procesului de slabire. Asta pentru ca ori vei slabi brusc si cum opresti dieta apare inevitabil si efectul yo-yo ori corpul va incepe sa-si faca depozite de grasime crezand ca organismul este in criza. Iata ca si corpul nostru se adapteaza la orice schimbare si de asta se recomanda sa ne schimbam obicieurile alimentare cate putin in fiecare zi.
 
Slabirea este acum la indemana oricui si te poti folosi de acelasi trucuri pe care le vei descoperi in cadrul acetsui articol si in ceea ce priveste perioada de mentinere. In acest mod, nu va trebui sa fii mereu in cautarea celor mai stricte diete ca sa slabesti si tot sa nu fii multumit de rezultate. In plus, trucurile date folosesc atat femeilor dar si barbatilor care doresc sa slabeasca.
 
Atunci cand scazi aportul de calorii, corpul tot poate resimti o schimbare, dar pentru asta trebuie sa compensezi cu alegerea de calorii bune si bogate in nutrienti care multumeasca organismul pe deplin. Exista alimente slab calorice care ofera instant senzatia de satietate si care se mentine pentru cel putin 2 ore. Nu este rau deloc, asa-i?
 
 

Cum reducem caloriile din mancare fara sa ne afecteze?

 

In mod normal, orice persoana se poate simti infometata cand scade aportul caloric. Pentru rezultate vizibile este ideal sa scazi caloriile si cu 600-700. Se tine cont daca esti o persoana activa sau sedentara, daca depui mult efort intelectual in fiecare zi sau daca nu-ti poti controla poftele. Barbatii au nevoie sa scada numarul de calorii cam cu 400-500. Tinand cont de aceste aspecte, iata la ce trucuri trebuie sa apelezi:
 
1.Daca esti o femeie activa nu scadea numarul de calorii prea tare. Poti manca cu vreo 300-400 de calorii mai putin. Daca esti sedentara trebuie sa scazi cu 600-700 de calorii aportul zilnic.Iata cum se poate mentine o femeie la 55-60 de kilograme!
 
2.Barbatii pot scadea numarul de calorii cam cu 400, indiferent ca sunt sedentari sau activi.
 
 
3.Nu folosi ulei la orice masa, iar la salate limiteaza-te la o lingura de ulei de masline cu care mai mult stropesti mancarea.
 
4.Pune zeama de lamaie sau lime la orice mancare care cere acest lucru.
 
5.Adauga ierburi aromatice de tot felul si condimente picante la mancaruri ca sa transpiri si sa elimini toxine.
 
6.Inlocuieste carnea cu legume, verdeturile si fructele. Poti consuma carne de 2-3 ori pe saptamana si atunci sa fie piept de pui, curcan, copanele, peste fara spini si fructe de mare, dar poti consuma si ton in apa. Carnea se va gati doar la grill, la cuptor sau se va fierbe.
 
7.Adauga tot felul de arome si culori de la legume si verdeturi in loc sa combini prea multe ingrediente. Risti sa cresti numarul de calorii prea mult.
 
 
8.Renunta la sosuri garse, dressinguri, maioneze.
 
9.Nu consuma paine seara, iar in prima parte a zilei limiteaza-te la 2-3 felii maxim de paine integrala din seminte.
 
10.Nu abuza de branza, cascaval chiar daca dau bine data prin razatoare la mancaruri.
 
11.Nu abuza de oua la salate sau toast-uri.
 
12.Renunta la sucurile carbogazoase si alege sa consumi smoothieuri in fiecare zi din legume, verdeturi si fructe.
 
13.Alege iaurtul grecesc cu putine grasimi in loc de smantana sau maioneza. 
 
14.Alege sandvisuri fara maioneza. Foloseste mustar sau sos salsa caliente sau sos salsa guacamole.
 
 
15.Alege supe crema de slabit si fara incalzire.
 
16.Alege sa mananci doar mancare rece si cruda. 80% mancare cruda sa fie si restul gatita, dar mai rar.
 
 
17.Nu sari peste mesele principale si nici gustari. Mananca cate putin si des.
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
slabire fara efort
scade aportul caloric
slabire fara sa te infometezi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare