Scapa de burta obtinuta in timpul sarbatorilor

Diete clasice 04.01.2019 dietetik
Dupa atatea calorii consumate in timpul sarbatorilor, se poate sa te confrunti acum cu putina burtica, dar nu te panica! Asa cum a aparut vei si scapa de ea. Nu este cazul sa te infometezi, ci sa pui in practica anumite trucuri care sunt binevenite dupa fiecare perioada in care consumam mancaruri mult prea copioase. Sfatul nostru este sa actionezi de pe acum daca te jeneaza chiar si putin burtica, pentru ca digestia a fost data peste cap, la fel si tranzitul intestinal si este foarte posibil sa acumulezi si mai multa grasime subcutanata daca nu iei masuri. Vei observa ca nu este nici un stres sa stai de niste colacei, mai ales daca ei nu existau deloc inainte de sarbatori sau abia se observau. Sa stii ca in cadrul acestui articol vei descoperi trucuri care nu dau niciodata gres! Cel putin noi nu am auzit nimic de rau.
 
In cazul in care observi in oglinda o proeminenta prea mare la nivelul abdomenului sa stii ca nu orice vezi este grasime subcutanata. Poate fi vorba si de o digestie proasta care sa-ti dea balonari sau constipatie, iar la o miscare gresita te poti trezi si cu cateva crampe abdominale. 
 
Partea negativa este ca din cauza mancarurilor mult prea grase de la sarbatori si sosurilor grase si a maionezelor se poate sa fi acumulat si ceva grasime in jurul si interiorul organelor interne. Aceasta grasime se mai numeste grasime viscerala si este mult mai periculoasa decat grasimea subcutanata pentru ca impiedica buna functionare a organelor interne. Este bine sa iei in considerare toate cauzele ca sa scapi rapid de burta!
 
Nu este de mirare ca ai o senzatie greoaie si simti ca stomacul este inca umflat si prea aglomerat. Este posibil si sa-ti fi marit putin stomacul in timpul sarbatorilor pentru ca sigur ai mancat cu pofta dupa o perioada lunga de post, ai facut excese si ai consumat mult prea mult fata de cum te-ai obisnuit. 
 
 

Ce este de facut cu burta de dupa sarbatori?

 
Acum ca ai vazut anterior care pot fi cauzele si sa nu este ceva ce poti trata cu indiferenta, poti incepe prin a lua o serie de masuri simple si la indemana, dar cu efect uimitor pe termen lung. Iti propunem sa faci zilnic timp de 1-2 saptamani urmatoarele lucruri:
 
1.Dupa atatea mese copioase ai neaparat nevoie de 2-3 zile de curatare sau detox ca sa scoti din corp orice urma de toxine si alcool. Incearca sa nu consumi deloc carne in aceste 2-3 zile si axeaza-te doar pe smootheiuri fresh din 2 in 2 ore, supe de zarzavaturi si salate de cruditati cat poti tu de mult. Cine spune ca detoxifierea trebuie sa fie neaparat despre infometare? 
 
 
2.Maseaza-ti burtica in fiecare dimineata si in fiecare seara timp de 5 minute cu miscari circulare si usoare in sensul acelor de ceas. Este un procedeu asiatic care functioneaza mai mult decat ai crede. Vei scapa de toate gazele, iar burta se va aplatiza usor usor si cu rezultate mai bune de la o zi la alta.
 
3.Incearca sa faci baie cat de des poti in cada cu spuma si sare de baie naturala. Iti vei hidrata tot corpul care acum cateva zile poate era deshidratat de la bauturile alcoolice, iar sarea va scoate toate toxinele sin corp, va stimula digestia si iti va tonifia muschii.
 
 
4.Fa un scrub cu zat de cafea si sare de mare in zona abdominala timp de 5 minute in fiecare zi. Dupa ce stergi pielea aplica o crema antiadipoasa sau anticelulitica si asteapta sa transpiri, imbracandu-te gros si usor mulat. Vei observa ca abdomenul va capata un aspect mai bun de la o zi la alta.
 
 
5.Consuma 2-3 ceaiuri digestive in fiecare zi. Elimini toxinele, stimulezi tranzitul intestinal si te hidratezi excelent pe timp de iarna. Nu orice ceaiuri se recomanda insa! Iata o lista de ceaiuri aici!
 
6.Apeleaza la tonicele preparate in casa pentru energie. Mai multa energie accelereaza metabolismul si vei reusi sa scapi de burta. Retete aici!
 
 
7.Consuma carne slaba de 2-3 pe saptamana, in rest te poti axa pe saate sanatoase, supe si multe legume si verdeturi. Consuma-le in special crude!
 
8.Consuma multe fibre, in special dimineata. Inceraca fulgi de ovaz cu lapte vegetal si alte terciuri sanatoase.
 
 

 

Tags:
scapa de burta
burta
burta in timpul sarbatorilor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare