Scapa de durerea de articulatii

Fitness 11.01.2010 Ramona Bunescu

Ca sa te protejezi, ar trebui sa inveti sa-ti reorganizezi rutina zilnica intr-un fel care sa iti protejeze articulatiile. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata cateva trucuri binevenite:

 

1. Evita tensiunea excesiva la nivelul incheieturilor.

2. Evita sa stai in aceeasi pozitie prea mult timp. De exemplu, cand stai undeva prinsa in trafic incearca sa te intinzi din cand in cand in spate la scaunul lui bebe, sau, daca trebuie sa stai mult timp la un semafor, iesi din masina si intinde-te.

3. Fii activa!

4. Ai grija la calitatea somnului de noapte. Poate n-ar fi rau sa exersezi co-sleeping: sa-l iei pe bebe mai aproape, chiar in pat langa tine. Astfel, trezirile nocturne pentru papa ar dura mai putin si poti adormi la loc chiar in timp ce alaptezi. Incearca sa dormi in poziti confortabile si evita sa te contorsionezi in somn.

5. Foloseste incheieturile mai puternice cand ai de facut ceva solicitant. De exemplu, ca sa deschizi o usa grea te poti folosi de umar in loc sa impingi cu mana.

6. Poarta-ti copilul in carriere care nu-ti solicita o singura regiune a spatelui sau doar umerii. Un wrap sau sling (reglabil sau pouch sling) poate fi de un incredibil ajutor si in casa si afara.

6. Cand iti duci cumparaturile, cara plasele cu ambele maini.

 

Unele dureri articulare pot fi evitate foarte usor. De exemplu, o pozitie incorecta de ridicat greutati, sederea prelungita pe un scaun sau chiar tehnicile incorecte de exercitii fizice. (Editez: sau pozitia pe care am adoptat-o eu sa scriu acest articol: mi-am sprijinit o parte din greutatea corpului pe degetul mare de la piciorul drept si am stat cam adusa de spate; incearca sa-ti imaginezi cum ma voi ridica de-aici cand termin… )

 

Multe activitati mai mult sau mai putin zilnice te pot forta, de asemenea, sa adopti pozitii incorecte. De exemplu: sederea in pozitii inconfortabile, rotirea unei surubelnite sau apucarea diverselor unelte. In sfarsit, e inevitabil sa facem ceea ce facem, dar cel putim putem lua atitudine sa prevenim si stresul inutil asupra incheieturilor, facandu-ne viata mai usoara. Poate acum n-o sa simti mare lucru, dar peste 40 de ani sigur vei avea o viata mai usoara decat alti batranei.

 

Ce-ai mai putea face?

 

Exercitii fizice regulate. Nu numai ca te tin in forma general vorbind, dar ajuta in multe feluri: tonifica muschii si-i intremeaza sa poata face fata mai usor miscarilor zilnice, iar incheieturile tale se vor mentine flexibile si mobile pentru mai mult timp. Greutatea se va mentine la nivelul dorit, circulatia sangelui va fi imbunatatita, o sa vezi ca dormi mai bine, ai echilibru mai bun si o tinuta mai dreapta, oasele mai tari.  Exista exercitii pentru cresterea mobilitatii si flexibilitatii, care in acelasi timp intaresc muschii si oasele si ajuta la mentinerea greutatii: mersul pe jos, inotul, hidroterapia, Pilates, dansul, aerobicul. Inainte de a purcede vorbeste si cu medical tau.

 

Nu cara greutati mari. Nu-ti lua toate plasele cu cumparaturi intr-un singur drum de la masina in casa, incheieturile tale se vor resimti de la asemenea tratament. Foloseste-ti ambele maini; unde e posibil ia plasele in brate si distribuie greutatea in mod egal ca sa nu suprasoliciti o singura articulatie. Evita ridicarea greutatilor mari in mod repetat, mai ales daca nu esti deloc obisnuita cu acest lucru. La sala exerseaza si cu greutati mari si cu greutati mai mici, variaza-le cat poti de mult. O pauza intre exercitii este obligatorie.  E foarte important, de asemenea, sa dormi bine noaptea ca sa-i permiti corpului sa se refaca dupa un asemenea tratament.

 

Tags:
durere de incheieturi
artrita
circulatie
articulatii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare