Scapa de efectul yo-yo

Efectul yo-yo, adica reacumularea kilogramelor pierdute dupa o dieta, este cel mai neplacut si frustrant efect al curelor de slabire. Scapa de efectul yo-yo si pastreaza-ti greutatea ideala urmarind, pas cu pas aceste sfaturi simple si la indemana.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Efectul yo-yo este provocat mai ales de dietele rapide si afecteaza mai mult de jumatate din persoanele care au respectat o cura de slabire. Cel mai rau este ca, dupa o dieta, in cateva luni, in care nu respecti un stil de viata sanatos zi de zi, kilogramele pierdute sunt recuperate, plus un bonus de 1-3 kilograme suplimentare. Efectul yo-yo este o reactie a metabolismului care devine mult mai lent dupa o dieta. Evident ca cea mai buna cale prin care iti poti pastra grutatea ideala, dupa dieta, este o dieta sanatoasa si un stil de viata corect. Dar si alte cateva trucuri te pot ajuta sa scapi de efectul yo-yo.

Mancarea nu este o pilula antistres. De cele mai multe ori stresul este tinut in frau rontaind. Iar aceasta nu este nici pe departe cea mai buna solutie. Tine la dispozita ta alimente care pot fi mancate, dar care nu-ti pun in pericol silueta. Alege un pahar cu lapte degresat, o felie de sunca de curcan sau pur si simplu rontaie un morcov crud. Toate te vor calma, fara pericol pentru circumferinta taliei. Bea un ceai, urca doua etaje in viteza sau pur si simplu da un telefon prietenei tale sau mamei si relaxeaza-te cu un dialog lejer si calm cateva minute. Pofta de a rontai o sa-ti treaca pe loc

Cantareste-te des si ia masuri imediat. Scapa de efectul yo-yo cantarandu-te des. Un kilogram in plus poate deveni o problema. Actioneaza pe loc. Redu caloriile in urmatoarele doua-trei zile, fara sa tii o dieta propriu zisa. Bea mai multa apa si mananca mai mulete fructe. Este mult mai usor sa scapi de un kilogram, decat de zece. Deci cantareste-te des. Cel mai bun ritm este o data la doua zile, in acelasi moment al zilei.

Tine un jurnal cu meniul din ziua precedenta. Noteaza-ti tot ceea ce mananci. Incearca ca cel putin jumatate din alimentele pe care le consumi azi sa fie diferite de cele pe care le-ai mancat ieri. Azi a fost peste, maine manaca pui, azi fasole verde, maine broccoli, azi mere, maine banane. Si tot asa. Monotonia alimentara scade activitatea metabolismului. O alimentatie diversificata tine metabolismul in priza.

Respecta orele de masa. Exista o dieta care se bazeaza pe respectarea orelor de masa si a unui interval de pauza de cel putin trei ore intre fiecare masa sau gustare. Nu este greu. Dar este foarte eficient. Este vorba despre o cale foarte usoare de a tine sub control secretia de insulina, apatitul, productia de radicali liberi si, nu in ultimul rand, un mecanism excelent care nu lasa metabolismul sa se leneveasca, scrie Shine Yahoo.

Toate acestea te pot ajuta sa scapi de efectul yo-yo. Te-ai confruntat cu aceasta problema?

Tags:
Scapa de efectul yo-yo
dieta pentru scaderea in greutate
alimentatie sanatoasa
dieta
ura de slabire
metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare