Scapa de grasimea de pe talie
Cartea “Tu si dieta”(You on a diet) este aparuta tot in anul 2006, si se vrea a fi un ghid de mentinere in forma. Dieta este conceputa pentru o perioada de 7 zile, insa meniul se repeta si-n cea de-a doua saptamana. Contine sfaturi practice despre o alimentatie sanatoasa, la care se adauga un program de sport, fara sa se implice prea mult efort se contureaza elementele unui stil de viata sanatos, care scade riscul dezvoltarii unor boli grave.
Ideea de la care pleaca cei doi autori, este riscul pe care il prezinta grasimea adunata in zona taliei. Nu sunt atat de importante kilogramele in plus, cat de importanta este grasimea de pe talie. De ce? Acest tip de grasime se dezvolta in jurul organelor si pe organe, cu cat numarul de centimetri in talie creste, cu atat riscul de a dezvolta boli grave (diabet, boli de inima etc) creste. De aceea cititorilor le sunt explicate riscurile si importanta pierderii catorva centrimetri in talie.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Accentul cade pe servirea unor meniuri delicioase, care le fac placere subiectilor, si nu servirea unor portii generoase, tocmai pentru a nu se incuraja supraalimentarea. Insa, autorii dietei sustin pe tot parcursul cartii, ca o idee neinspirata ar fi sa se reduca drastic caloriile, adica sa se micsoreze portiile cu mancare. Aceia care taie 400 de calorii din meniul zilnic, slabesc mai greu. Pur si simplu, reducand hrana organismul depoziteaza grasimi. Slabirea devine astfel anevoioasa. Daca subectii doresc sa piarda in greutate, trebuie sa manance, insa nu foarte mult. Aceia care scad 100 de calorii din meniu, slabesc mai usor.
Alimente permise
Cereale integrale, legume, fibre, nuci, proteine de calitate (carne de pasare, peste), mere nuci, boabe de soia proaspete, guma de mestecat fara zahar, iaurt fara grasimi,branza dulce, apa.
Alimente interzise
Nu este permis consumul de alimente cu: grasimi hidrogenate (grasimi trans, chiar daca uleiurile sunt doar partial hidrogenate), zahar, sirop de porumb cu fructoza, faina alba, faina cu vitamine.
Sfaturi practice
Totul porneste din clipa in care va aflati in supermarket. Bucurosi de ce vedeti, sunteti tentati sa cumparati fara sa va mai uitati pe etichete. Insa, aceasta este o mare greseala. Cititi etichetele si nu luati alimente ce contin ingredientele enumerate mai sus. In plus, evitati zaharurile artificiale, dressing-urile din comert. Cumparati ulei de masline, otet balsamic in loc de dressing-uri, evitati alimentele cu grasimi saturate, in special pe cele cu 4 grame grasimi saturate (grasimi care favorizeaza bolile de inima). In general, evitati alimentele foarte grase ori foarte dulci.
Daca regulile sunt respectate ca la carte, barbatii pot ajunge la o talie de 88, iar femeile de 81. Din pacate, acest lucru, stabilirea unui talii pentru barbati, si una pentru femei, plaseza dieta in spectrul misterului. suntem diferiti si nu toate femeile pot avea 81 in talie, insa luati-le, daca vreti, ca pe niste valori orientative, ce nu trebuie depasite. Daca se depasesc aceste valori creste riscul pentru boli precum: diabet, boli de inima etc.
Regulile dietei
Pentru a-si atinge obiectivele, subiectii trebuie sa respecte ca niste elevi silitori regulile. Astfel, se vor servi 3 mese plus gustari (tocmai pentru a se preveni senzatia de foame). La micul dejun si pranz se vor servi aceleasi meniuri, zi de zi. Daca se opteaza pentru mai putine alimente, se slabeste mai usor. Pentru a se alunga senzatia de foame se pot servi mese dese (dar nu mari), este important sa se numere caloriile din meniu. Nu se va sari peste mese, iar micul dejun ramane cea mai importanta masa a zilei. Nu se ia in greutate daca se serveste micul dejun, din contra se grabeste procesul de slabire. Pentru asta se vor servi fibre si proteine, adica: cereale integrale, uscate si lapte.
- 1
- 2
3 Comentarii
Meniul de mai sus,este excelent,mananci exact ceea ce cere organismul,sunt sigura ca multi dintre noi,nu mancam spanac sau nuci,conopida si cereale integrale,nu prelucrate spanac:- are efecte benefice in caz de anemie, covalescenta - este cicatrizant - are rol de laxativ - scade nivelul colesterolului - daca ai probleme cu tensiunea ridicata ajuta la reglarea acesteia - stimuleaza digestia dar si curata foarte bine tubul digestiv - revitalizeaza organismul si intareste sistemul imunitar nucile:Fructe oleaginoase deosebit de nutritive ?i vitalizante, foarte indicate în perioada rece a anului, nucile con?in, la 100 g, 15 g de proteine, 60 g de lipide, 15 g de glucide ?i 2,4 g celuloz?. Sînt bogate în minerale ca sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc ?i iod. Con?in vitaminele C, B1, B2, B5, vitamina PP ?i caroten. Au valoarea caloric? 630 la 100 g. Pe lîng? faptul c? sînt foarte hr?nitoare, nucile au ?i valoare terapeutic? bine definit?. Le sînt recunoscute atît propriet??i laxative cît ?i antidiareice, virtu?i antitoxice la nivelul pielii ?i al circula?iei limfatice ?i, de asemenea, o ac?iune vermifug?, în special asupra teniei. conopida:Conopida are 21 de calorii, vitaminele C, A, B1, B6, B2, fosfor, zinc, calciu, magneziu, fier, mangan, caroten, cupru, nu are colesterol, nu contine amidon si poate fi consumata in curele de slabire cereale integrale:cerealele integrale au un continut important de substante nutritive esentiale (fibre, vitamine si minerale,) care confera numeroase beneficii pentru sanatate. In plus, carbohidratii complecsi din cerealele integrale asigura eliberarea lenta de energie in organism
esti minunata! multumim. mai treci pe la noi cu asftel de sfaturi!
Draga echipa dietetik, Nu am gasit un articol pe site in care mancarea in general sa nu "se serveasca" sau sa nu fie "servita" ... De chestii care "se mananca" nu ati auzit??Mai bine va apucati de scris in engleza, poate asa va iese mai bine.