Scapa de gripa cu macese

 

Cum da frigul, dau fuga la farmacie si ma aprovizionez cu ceai de macese. Este leacul meu secret in lupta cu gripa si virozele de toamna. Ii fac si o vizita si lui tanti Maria, vecina mea, care an de an pregateste dupa o reteta clasica, marmelada de macese. Pentru simandicosi si pentru clienti vechi, tanti Maria face si dulceata de macese. Am plecat cu sacosa plina, iar bonus, pentru ca m-am plans ca fiica-mea nu mai scapa de tuse, am primit de la tanti Maria si o stica cu sirop de macese.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Cu aceste bunatati am toate armele ca sa tin gripa departe, sa vindec repede toate racelile si virozele familiei. In plus macesul sub forma de ceai, sirop sau dulceata, va creste imunitatea copiilor, iar eu reiau cura de slabire.

 

Macesul este o planta medicinala ale carei proprietati sunt recunoascute din cele mai vechi timpuri. Este o sursa fantastica de vitamina C, 100 de grame de pulpa de macese continand 2 grame de vitamina C, mai mult decat orice alta planta. Medicii din Grecia si din Roma Antica, din India si din China cunosteau si foloseau proprietatile terapeutice ale macesului.

 

 

 

Culoarea rosie, gustul dulce-acrisor inspira sanatate. Din pulpa de macese uscate si macinate se pot face ceaiuri tonice, adevarate infuzii de vitamina C. Fructele de maces sunt bune pentru recoltat abia dupa ce cade prima bruma si sunt ingredientul principal pentru gemuri, dulceturi si siropuri, preparate in mod clasic. Tati Maria toaca marunt pulpa de macese, in masina de tocat, apoi o fierbe in sirop gros de zahar, la foc mic, in timp ce amesteca intruna, pana se leaga. Toate preparatele din macese trebuie preparate la maxim 70-80 de grade in asa fel incat sa nu fiarba, pentru a pastra intreaga cantitatea de vitamina C din fructe. „Si, draga mea, se amesteca doar cu lingura de lemn!”, spune sfatoasa, tati Maria. 

 

Foarte important esta ca la prepararea acestor bunatati sa fie scoase semitele, care sunt toxice. Cea mai buna metoda este ca pasta de macese sa fie strecurata. (Citeste aici despre gemul de macese)

 

Tags:
macese
gripa
vitamina C
imunizare
cura de slabit
anemie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare