Scapa de soldurile proeminente cu aceste exercitii Pilates - oricine le poate face

Fitness 24.04.2018 dietetik
Femeile nu vor fi multumite niciodata de aspectul lor fizic, indiferent cat de bine ar arata. Din cauza homonilor feminini, sunt mai predispuse la ingrasare in anumite zone spre deosebire de barbati. Zonele problematice sunt cel mai adesea fundul, coapsele si soldurile. Sa zicem ca unele femei mai pot trece cu vederea mici imperfectiuni, dar soldurile proeminente cu siguranta ar face orice femeie sa fie jenata si lipsita de incredere. Chiar si dupa ce tinem o cura de slabire tot putem avea impresia ca soldurile nu ne multumesc. Acest lucru se intampla tocmai pentru ca grasimea este greu de eliminat in aceasta zona si trebuie sa depunem mici eforturi.
 
In cadrul acestui articol vorbim strict despre grasimea si muschii lasati in zona soldurilor. In cazul in care ai forma oaselor in asa fel incat sa para proeminete, din nefericire, nu prea ai ce sa faci nici cu cele mai bune diete si exercitii de slabire si tonifiere. Nici macar exercitiile cardio, care sunt cunoscute pentru numarul enorm de calorii pe care il pot arde, nu te pot ajuta. Din fericire, exista multe trucuri vestimentare care iti pot ascunde zona soldurilor, punandu-ti in evidenta alte zone de care te simti mandra din cale-afara.
 
Nu are rost sa mai intru in detalii cu regimul alimentar. Este evident ca trebuie sa consumam cate putin din toate categoriile alimentare sanatoase si sa avem grija la combinatiile alimentare. Pentru a fi multumita pe deplin de soldurile tale, trebuie sa stii ca pe langa exercitiile de slabire si tonifiere, trebuie sa faci zilnic exercitii cardio. Grasimea se depune in aceasta zona tocmai pentru ca petrecem foarte multe ore stand pe scaun in fata calculatorului sau ducem o viata sedentara chiar si in timpul liber. Un ritm cardiac mai accelerat ne poate accelera metabolismul cu 70%. 
 
Exercitiile pe care le propunem astazi sunt cat se poate de usoare. Nu ai nevoie de echipamente, nici greutati si nici instructor personal. Este de ajuns sa le faci zilnic cate 5-10 minute dimineata sau seara, in cazul in care stai prea prost cu timpul. Stiu ca pare ciudat ca niste exercitii fizice sa fie usoare. Ei bine, in cazul de fata este vorba strict despre exercitiile Pilates, care sunt cunoscute ca fiind cele mai eficiente si usoare exercitii pentru femei. Miscarile sunt elegante, iar in timpul in care te concentrezi pe o anumita miscare, trebuie sa inspiri si sa expiri adanc. 
 
Da muzica mai tare si apuca-te de cele mai bune exercitii pentru solduri mici:
 

1.Ridicari laterale ale genunchilor

 

Este un exercitiu destul de lejer si presupune sa stai pe o saltea sau un pat in genunchi, palmele trebuie sa atinga salteaua, iar tu trebuie sa ai grija sa ridici in lateral piciorul. Se fac 30 de repetari  pe fiecare picior si cu pauza 10 secunde intre ele. Sfatul meu este sa nu te grabesti atunci cand executi exercitiul. Incearca de asemenea sa mentii spatele drept ca sa nu te doara.
 
 
 

2.Genuflexiuni sumo balansate

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Toata lumea a auzit de genuflexiuni, dar nu oricine stie cum se executa acest exercitiu. Se executa exact ca orice alta genuflexiune, dar trebuie sa tii picioarele mai departate si cu varfurile iesite in exterior, greutatea trebuie sa fie pe calcai pentru a lucra puternic toata zona fundului si a soldurilor, iar in momentul cand te apleci, balanseaza-ti bazinul de 1-2 ori. Cu timpul poti creste intensitatea si sa te balansezi de 3 ori. Vei simti din primele zile ce mult te ajuta acest exercitiu. Se fac 15 repetari.
 
 

3.Exercitii pe o parte

 

Este un exercitiu care se executa stand pe-o parte pe saltea sau pat, dar trebuie sa ai grija sa nu te dezlipesti de saltea sub nici o forma. Te poti ajuta de mana sa te sprijini mai bine. Miscarea se executa prin ridicarea de sus-jos a fiecarui picior in parte. Ideal este sa faci 15 repetari pe fiecare parte cu pauza 10 secunde intre ele.
 

 

4.Podul de pe saltea

 

 

Pare un exercitiu in joaca, dar este cat se poate de eficient. Trebuie sa stai pe saltea cu spatele drept si sa ai grija ca spatele sa nu atinga prea mult salteaua. Vei incerca sa faci podul ajutandu-te de bazin si picioare ca sa-l poti executa de jos in sus. Cat timp executi miscarea trebuie sa-ti incordezi fesele. Sunt necesare 30 de repetari cu pauza de 10 secunde intre ele.
 

 

Tags:
exercitii Pilates
exercitii solduri proeminente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare