Scapa de stres prin alimentatie

Motivatie 31.01.2019 dietetik
Nu crezi ca in jurul tau auzi din ce in ce mai putine persoane vorbind despre relaxare, fericire sau activitati realizate fara stres? Se pare ca stresul a acaparat viata tuturor, iar daca te regasesti si tu in aceasta categorie, trebuie neaparat sa citesti randurile urmatoare. Vei descoperi ca se poate sa tii stresul la distanta prin alimentatie chiar daca pare imposibil la prima vedere. Este de mentionat si faptul ca multe persoane ajung sa manance pe fond nervos sau de stres, dar nu aleg mereu cele mai sanatoase alimente. Nu stim cum se face, dar parca alegem mereu cele mai nesanatoase alimente, care culmea sunt atat de gustoase incat pacalesc creierul. Noi am gasit o solutie la polul opus si anume schimbarea starii in bine prin alimente-cheie.
 
Alimentatia sanatoasa ar trebui sa predomine in viata fiecaruia. Nu spune nimeni sa nu iti faci o mica pofta din cand in cand in ceea ce priveste alimentele “interzise”, dar sa ai grija sa fii moderat si sa consumi cate putin si rar. Medicii si nutritionistii considera ca mancarea sanatoasa are niste proprietati extraordinare. Nu doar ca ne ajuta sa slabim si sa ne mentinem silueta atat timp cat ne dorim, ci ne ajuta sa ne imbunatatim sanatatea la modul general si dispozitia.
 
Nu mai lasa stresul, oboseala si esecurile sa-ti controleze starea de bine pe care o poti avea si tu si oricine altcineva. Trebuie doar sa o constientizezi si sa vrei sa faci ceva in sensul schimbarii starii de spirit. Poate nu ai timp sa faci zilnic activitati relaxante si placute, dar tine cont ca este de ajuns doar sa iei o masa pe zi combinand alimentele potrivite si vei observa ca organismul primeste un boost important de energie, care se mentine si dupa a doua jumatate a zilei, zambesti mai mult, razi, te poti concentra mai bine la activitatile fizice sau intelectuale pe care le ai si noaptea te bucuri de somn de calitate. 
 
Vrem sa-ti dezvaluim si tie secretul si sa-ti spunem ca este vorba despre magneziu. Poate suna a cliseu, avand in vedere ca il gasim in toate farmaciile si plafarele, dar trebuie sa stii ca doar magneziul absorbit din alimentele sanatoase aduce reale beneficii. Magneziul gata cumparat de multe ori nu este absorbit de organism si astepti in zadar beneficiile.
 

De ce magneziu?

Corpul nostru are nevoie de o multime  de nutrienti ca sa functioneze corespunzator si fiecare vitamina sau mineral are rolul ei in organism. Insa, cand vine vorba de magneziu trebuie sa stii ca este singurul care poate controla starile de oboseala, depresive, de anxietate si asa mai departe.
 
Toate acestea sunt posibile tocmai pentru ca are actiune directa la nivelul sistemului nervos, iar alimentele ce contin acest mineral pretios mai contin si o substanta a fericirii numita serotonina. De altfel, stimuleaza si metabolismul, deci te vei odihni bine si nu vei mai avea si alte dezechilibre corporale.
 
 

Cat magneziu sa consumam?

 
Chair daca este vorba de un mineral pretios si nu de un medicament neaparat, care sa aduca reactii adverse consumat necorespunzator, trebuie sa stii ca trebuie sa consumi o anumita doza zilnica, tinand cont daca esti femeie sau barbat. Ideal ar fi sa consumi intre 300 si 400 miligrame pe zi, dar sunt specialisti care recomanda ca doza sa fie depasita uneori si sa ajunga in jur de 600 miligrame. Asta daca vrei sa fii sigur ca asiguri organismului tot ce are nevoie.
 
 

Alimentatie bogata in magneziu

 
Pe piata nu gasim in orice anotimp alimentele care ne trebuie sau pe care le dorim, dar asta nu trebuie sa ne descurajeze, ci sa ne orientam spre alte variante sanatoase sau sa luam ce este mai bun din alimentele fiecarui anotimp. Magneziul poate fi usor de procurat din alimente si il poti gasi asadar in urmatoarele:
 
1.Avocado
 
A spus cineva avocado? Nu doar ca este popular, dar contine si toti nutrientii necesari de care are nevoie organismul printre care si magneziu. Il poti consuma crud in toate modurile. Salate diverse cu avocado aici!
 
2.Verdeturi si trufandale
 
Nu le gasim mereu pe piata, dar putem alege uneori dintre spanac, urzici, frunze de salata, vlastari, loboda, leurda.
 
 
3.Legumele verzi
 
Sunt cele mai laudate legume si asta pentru magneziu si antioxidantii puternici. Nu ezita sa consumi broccoli, varza kale, varza de Bruxelles si chiar legume cu frunze.
 
4.Peste
 
Locul fruntas este ocupat de somon, dar poti consuma si macrou.
 
 
5.Fructe colorate
 
Include fructele de padure.
 
 
Tags:
stres
scapa de stres
alimentatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare