Scapa simplu de excesul de grasime in anumite zone ale corpului – exercitii usoare

Fitness 16.10.2019 dietetik
Nimic nu este mai enervant decat sa ai o silueta slaba si sa ai totusi grasime in anumite zone ale corpului, stiind ca mananci sanatos sau cat se poate de sanatos. Ei bine, sedentarismul sau dezechilibrele hormonale sunt de vina de cele mai multe ori. Stim cu totii ca grasimea se incapatineaza sa dispara in zonele cu probleme si asta pentru ca este destul de greu sa le lucram. De exemplu, grasimea de la nivelul coapselor sau a gambelor se topeste ceva mai usor si asta pentru ca le folosim in fiecare zi de dimineata pana seara ca sa ne desfasuram activitatile zilnice. In schimb, cine se confrunta cu grasimea abdominala trebuie sa ia cateva masuri si nu ne referim doar la clasicele abdomene. Acest tip de grasime se acumuleaza si la nivelul organelor interne si fac ca burta sa para si mai mare decat este deja, grasimea se gaseste atat in partea superioara cat si in cea inferioara a abdomenului si putem adauga si grasimea aripioarelor inestetice si grasimea de pe spate. Din fericire, exista cateva exercitii simple si eficiente pe care le poti efectua chiar la tine acasa.
 
S-ar crede ca cine se confrunta cu o zona cu probleme trebuie sa faca doar exercitii specifice acelei zone, dar am explicat si la inceputul articolului ca unele zone necesita ceva mai mult efort decat altele. Sugeram exercitii cardio, dar si exercitii la tinta si vei vedea ca rezultatele incep sa se vada in mai putin de doua saptamani.
 
 

1.Abdomene prin rasuciri

 
Iata un exercitiu care poate fi executat atat pe o saltea speciala de fitness cat si pe un pat cu saltea relativ tare. Tot ce trebuie sa faci este sa tii genunchii ridicati si picioarele in aer exact ca in poza pe toata durata executarii si sa-ti rasucesti trunchiul cand pe o parte cand pe cealalta. Te poti folosi si de brate ca sa-ti fie mai usor. Mentionam ca daca ai grasime la nivelul soldurilor sau a coapselor, acest exercitiu te va multumi pe deplin. Sunt necesare 20 de repetari in 3 seturi.
 
 

2.Exercitiu pentru fund, solduri, gambe si picioare 

 
Iti recomandam o genuflexiune care nu da gres niciodata si anume SUMO. Se executa precum clasica genuflexiune doar ca picioarele se tin cat mai departate de aceasta data. Vei simti cat de intens lucreaza muschii acest exercitiu. Sunt necesare 15 repetari in 3 serii. Pentru varietate poti mentine pozitia de aplecare cate 3 secunde si sa-ti unduiesti bazinul. Vei creste eficienta. Vezi aici si alte genuflexiuni benefice si usor de facut!
 
 

3.Genuflexiune si saritura - cardio

 
Un astfel de exercitiu ar speria orice sedentar sau lenes si asta pentru ca poate parea complicat dar nu este deloc asa. Pur si simplu executi fara sa te grabesti o genuflexiune clasica si sari usor cand revii in pozitia initiala. Sunt necesare 20 de repetari in 3 seturi. Poti executa in ritmul tau acest exercitiu. Graba strica treaba de fiecare data!
 
 

4.Exercitiu pentru tot corpul

 
Stai intins pe un pat cu saltea tare sau pe o saltea de yoga sau fitness si ridica pe rand cate un picior. Forfecarea picioarelor te va ajuta sa lucrezi toti muschii din partea inferioara a corpului, dar si partea de jos a abdomenului. Sunt necesare 12 repetari a cate 2 seturi. Multe persoane vor iubi acest exercitiu si asta pentru ca lucreaza atat abdomenul cat si picioarele. Sa nu uitam ca multi se confrunta cu grasime in aceste doua zone.
 
 

5.Ridicarea soldurilor – pentru solduri si coapsele interne

 
Executa podul de jos, talpile sa fie bine sprijinite in saltea si ridica trunchiul cat poti de mult si tot asa. Este un exercitiu de extensie a trunchiului si implicit soldurilor, dar lucreaza foarte bine si fesele si picioarele. Cand iti ridici bazinul ai grija sa balansezi soldurile pentru a creste intensitatea. Se fac 30 de repetari sau mai multe daca poti. Nu este un exercitiu care oboseste.
 
 
Nu uita ca si regimul alimentar joaca un rol important daca vrei sa scapi de grasimea inestetica din anumite zone. Trebuie sa scazi aportul caloric zilnic, consuma mai multe salate de cruditati, fibre si
supe si evita mancarurile si bauturile nesanatoase.
 
 
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
excesul de grasime
grasime in anumite zone ale corpului
exercitii usoare grasime
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Mituri cardio Fitness

    Mituri cardio

    28.05.2009

    Mit: Poti sa consumi orice atata vreme cat faci exercitii cardio Cu toate ca exercitiile cardio ard caloriile s-ar putea sa nu realizezi cate calorii ai consumat deja. Daca iti imaginezi ca 20 de...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare