Scapati de mahmureala cu bors!

Pentru ca este rezultat in urma macerarii taratelor de grau, borsul este recomandat spre consum gratie continului de minerale. Gustul acrisor este un semn al vitaminei C, dar, sa nu uitam ca borsul contine si un complex de vitamine din grupa B. Majoritatea dintre noi nu stim prea multe despre beneficiile borsului, ca acesta este folosit numai la ciorbe si in rest nimic. Dar oare vitaminele din acesta nu-l recomanda in unele afectiuni? Ba da!

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca v-ati pierdut noapte-n club, iar rasarirea soarelui dis-de-dimienata este ultimul lucru pe care vreti sa-l vedeti, beti 1 litru de bors. Acesta inlatura senzatia de mahmureala. Pentru senzatia de voma, tremuratul membrelor, durere de cap si ameteala, se va proceda la fel. Daca recunoasteti cu mana pe inima ca sunteti gurmanzi din fire si asta de multe ori va poate provoca neplaceri. Stiti voi mancati pana la refuz, iar apoi va simti plini, ca un balon, iar matele parca striga dupa ajutor. Pentru a preveni indigestia beti un pahar de bors inainte de masa.

 

Cura cu bors va scapa de boli

Daca v-ati facut analizele de curand, iar medicul v-a spus ca aveti anemie nu  este cazul sa va ingrijorati. Trebuie doar sa fiti mai atenti la ceea ce mancati. Sa includeti in meniu alimente bogate in nutrienti. Cu alte cuvinte sa aveti mai multa grija de voi.
Va simtiti lipsiti de energie? Ar trebui sa luati aminte sfatul nutritionistilor. Ce mai spun si ei? Daca aveti anemie si vreti sa va revigorati (dar nu numai), o puteti face urmand cura cu bors.

 

Daca va tenteaza ideea, ar trebui sa stiti ca 20 de zile de-acum incolo, va trebui sa beti un pahar cu bors inainte de fiecare masa (mai precis cu 15 minute inainte). Ce mai este si cu asta? Nutrientii (fibrele si vitaminele) din bors ajuta organismul sa scape mai usor de toxine (acumulate in urma consumului de alimente ori din mediul inconjurator).

 

Pentru ca materia prima o constituie taratele de grau (care au fibre), borsul ajuta digestia. Si tot nu am terminat cu beneficiile acestuia. Daca aveti in familie pe cineva care sufera de astm, bronsita sau sinuzita spuneti-i ca poate sa bea bors. Este recomandat in tratamentul de combatere a acestor afectiuni. Voi aveti o reteta secreta dupa care faceti borsul? Puteti sa ne-o impartasiti pe forum. Nu uitati ca va asteptam si acolo :)

Tags:
bors
anemie
mahmureala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare